Sportszemle — 2016/11/15 at 06:30

Sportszemle 2016.11.15.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Fa Nándor: Minden okom megvan a bizakodásra

A Vendée Globe földkerülő vitorlásverseny nyolc napja rajtolt el, a mezőny magyar indulója, Fa Nándor a 19. helyen áll. Az élen Alex Thomson áll, 635 tengeri mérfölddel halad Fa előtt. A vitorlázók az Egyenlítő felé tartanak, nehéz, szélcsendes zónán kell átverekedniük magukat. Fa hajójával, a Spirit of Hungary-vel már több mint kétezer mérföldet tett meg.

Mester és tanítványa – a fiatalkori sportoló-edző kapcsolat – NSO

A jövőbeli sportkarrier megalapozása sokszor gyerekkorban kezdődik. Abban az időszakban, amikor a környezet jelentős hatást gyakorol a fejlődésre és kiemelt szerepe van a tekintélyszemélyeknek. Ilyen az edző is, akinek személye, szakmai felkészültsége és alkalmazott technikái alakítják a sportoló motivációját, elköteleződését, kitartását. Mire is kell figyelnie egy edzőnek, aki gyerekekkel foglalkozik?

Kreatív Online – A súgógép a tüzes pokol lett volna

A szálloda halljában, ahol Vitray Tamással találkozunk, épp Simón Peresz temetését közvetítik élőben, hang nélkül egy nagyméretű plazmatévén. “Ha az ember nem hülyül el teljesen vagy nem beteg nagyon, 93 évesen meghalni nem olyan nagy dolog” – mondja, amikor arról kérdezem, mennyire van képben a volt izraeli államférfi munkásságával.

Kóklerek is oktathatják idehaza a jógát

Nyakba tett lábak, fejtetőn megtartott test, egylábas guggolás lábujjhegyen egyensúlyozva – a legtöbb embernek ez jut eszébe a jógáról. Hiába terjed egyre jobban a hozzá kapcsolódó eszmerendszer is, általánosságban még mindig a nyakatekert testhelyzetekkel azonosítják ezt a mozgásformát, amelynek tanításához…

Szekeres Pál lett a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Bizottság elnöke

Az IWAS (International Wheelchair & Amputee Sports Federation) Kerekesszékes Vívó Bizottság közgyűlése 1 szavazat híján egyhangúlag voksolt Szekeres Pál elnökjelölt mellett, így a következő 4 évben a háromszoros paralimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes vívó tölti be a szervezet elnöki posztját. A Príma díjjal kitüntetett egykori vívóbajnok 2013 óta a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Bizottság elnökségi tagja, majd alelnöke.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.11.14.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close