Sportszemle — 2016/10/05 at 06:30

Sportszemle 2016.10.05.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Bajban a budapesti olimpia, a NOB-elnök elájult a párizsi tervektől

François Hollande francia köztársasági elnök az Elysée-palotában fogadta Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét, és a 2024-es olimpiai tervek mellett egy különleges ajándékkal is meglepte. A NOB-elnök megkapta az 1924-es párizsi olimpia zászlaját és mellette egy üzenetet. „Ennek a zászlónak a története egy évszázadra nyúlik vissza, és ennek az évszázadnak a végén az olimpia 2024-ben visszatérhet Párizsba” – írta a CBC.

Kapás Boglárka örökbe fogadott egy tigrist

Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó a Fővárosi Állatkert szibériai tigrisének a nevelőszülője

A futball elmúlt évtizedének 10 legmeghatározóbb szereplője

2016-10-04 16:45:46 A sportág most is bővelkedik a fontosabbnál fontosabb szereplőkben, de csak egy személy volt képes arra, hogy ősrobbanást váltson ki. Szubjektív lista. 10. Diego Simeone Az Atlético Madrid mestere a jelenlegi elitedzői-társadalom új vonalát képviseli, akinek pusztán a jelenléte elég ahhoz, hogy feltüzelje csapatát.

Kép: hivatalos, megvan a világ legdrágább futballcsapata! – NSO

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában arra kereste a választ, melyik a világ legdrágább futballcsapata. A megoldást Angliában kell keresni. A CIES beszámolója szerint rekord született, ugyanis soha, egyetlen csapat sem költött még annyit egy átigazolási időszakon belül a kerete megerősítésére, mint a Manchester United (185 millió euró).

A világ legnagyobb madárszobra Magyarországról megy az NFL-be

A világ legnagyobb madárszobra Magyarországról megy az NFL-be – A Fradi-sast is elkészítő Szőke Gábor Miklóst a neten kereste meg az NFL-es Atlanta Falcons, hogy gigantikus új stadionjához készítsen egy madárszobrot. Kétszer rakják össze, áthajóztatják és egy teljes csapat elfér majd alatta.

Guardiola letiltotta a wifit a ManCity edzőközpontjában

Pep Guardiola menedzser döntése értelmében wifi- és 3G-mentes lett a Manchester City labdarúgócsapatának edzőközpontja. Amikor először megjelentek a „Nincs wifi, beszélgessetek egymással!” feliratok az éttermeknél és kávézóknál, sokan meglepődtek. Pedig az ok egyértelmű, a személyes kommunikációt semmi sem helyettesítheti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Akár arab sátrakban is aludhatnak majd a katari vb szurkolói

Egyedi szálláshelyek kialakításán dolgoznak a 2022-es katari labdarúgó világbajnokság szervezői. A sivatagban jellemző arab sátrakból terveznek szurkolói falut építeni.

Close