Sportszemle — 2016/09/14 at 06:30

Sportszemle 2016.09.14.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Miért lehetett ez minden idők legérdektelenebb örökrangadója?

A futball-Európa-bajnokság utáni felfokozott érdeklődés mára eltűnt, úgy tűnik, az éjjel mégiscsak véget ért. A hétvégén összesen 14063-an mentek NB I.-es mérkőzésre, a 12 csapatos bajnokságban tehát a hat meccsen átlagosan 2334-en voltak. Az Újpest debreceni vendégszereplése felfelé, a Ferencváros MTK elleni örökrangadója Dunaújvárosban viszont lefelé húzta az átlagot.

Amerikai sztárok doppingolását leplezték le orosz hekkerek

Az orosz Fancy Bears hekkercsoport azt állítja, feltörte a Nemzetközi Antidopping Szövetség szerverét, és bizalmas adatokhoz fért hozzá, amikből kiderült, hogy több amerikai sportoló, köztük a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles és Serena Williams is megúszta, hogy tiltott szereket használt. “Miután megvizsgáltuk a WADA szerverein talált fájlokat, megtudtuk, hogy több amerikai sportolónak is súlyos doppingvétségeket nézett el a doppingellenes szövetség.

Ha a zászló előtt tiszteletlenség térdelni, akkor Isten előtt is az

Néhány hete az afroamerikaiak elnyomása ellen és jogaikért kezdett tiltakozni a San Francisco 49ers irányítója, Colin Kaepernick, majd az NFL alapszakaszának első hétvégéjén a vártnál többen csatlakoztak hozzá. Néhányan a Black Power-jelképpel álltak ki a fekete közösség mellett. Nem kis botrány lett abból, hogy a 49ers-játékos Colin Kaepernick ülve maradt csapata egyik előszezonmeccsén a himnusz alatt.

Átigazolások: csak egy klub költött 1 milliárd euró felett 2010 óta

Friss kutatással jelentkezett a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES), amely ezúttal annak járt utána, hogy a labdarúgó-topligák klubjai közül melyek költötték a legtöbbet 2010 és 2016 között. A lista szerint a Manchester City az egyetlen klub, amely 1 milliárd eurónál is többet költött új játékosok érkezésére a vizsgált időszakban.

Nem tetszik a BL az általunk is támogatott UEFA-elnökjelöltnek

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség szlovén elnökjelöltje kritizálta a Bajnokok Ligája átalakítását, támogatja a regionális nemzetközi ligákat, és szerinte nincs olyan rossz állapotban az UEFA, mint sokan gondolják. Az UEFA augusztus 26-án jelentette be, hogy 2018 és 2021 között az eddigi 11 helyett 16 helyet biztosítanak a BL főtábláján a spanyol, az olasz, az angol és a német bajnokság első négy helyezettjének.

A Manchester leírta Schweinsteigert, mint eszközt

A tőzsdén jegyzett Manchester United az első olyan angol klub, amelyik több mint fél milliárd font bevételt könyvelt el egy évben. A ManU árbevétele 395 millió fontról 30 százalékkal 515,3 millió fontra nőtt a júniussal végződő évben, ezzel egyébként elmaradtak a Barcelona 570 millió fontnak megfelelő bevételétől.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sztárjátékosok üzenetei kerültek a BL-labdára

A Bajnokok Ligája hivatalos labdáit 2000 óta az adidas szállítja. A 2016-17-es sorozatra kiadott legújabb változat egyedi dizájnt kapott.

Close