Sportszemle — 2016/08/29 at 06:30

Sportszemle 2016.08.29.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Változik a BL: négy garantált helyet kapnak a topligák

A 2018/19-es Bajnokok Ligája-kiírásban már garantáltan négy helyet kap a harminckét csapatos csoportkörben a négy európai topbajnokság, jelentette be pénteken az UEFA. Vagyis két év múlva biztosan lesz négy-négy csapat a spanyol, az angol, a német és az olasz ligából is a sorozatban, a mezőny felét ők adják majd.

A lengyel hős, aki visszaadta a sportba vetett hitet

Sikerrel zárult Piotr Malachowski szívet-lelket melengető hőstette, a lengyel diszkoszvető olimpiai ezüstérmét árvereztette el, hogy segítsen egy súlyos beteg kisfiún. Az aukció ugyan csupán 18 ezer dollárral kecsegetett, de egy milliárdos pár 84 ezret fizetett azért, hogy a gyógykezelés teljes…

Kemény Dénes szerint csalódás volt az olimpia

A tervek szerint szeptember végén tartunk elnökségi ülést. Bíró Attilának, a nők szövetségi kapitányának a jövő évi világbajnokság végéig szól a szerződése. Benedek Tibornak, a férfiválogatott szakvezetőjének pedig ez év végén jár le. Mivel ebben az esztendőben tisztújítás lesz a szövetségben, a döntést az új testületre bíznám.

Európa mindenkit kenterbe vert az olimpián

Véget ért a 2016-os riói olimpia, kiosztottak összesen 977 érmet, amiből az Amerikai Egyesült Államok egymaga 121-et vitt haza. Ugyanakkor az USA dominanciája kevés volt Észak-Amerikának, Európa és Ázsia is jobban teljesített nála, de minden téren. A leggyengébb kontinens egyébként Dél-Amerika lett, a magyarok pedig az európai érmek 4%-át adták.

Végre kiderült, mi lesz a Puskás székeivel

Fotó: Végh László / Magyar Nemzet Öt év – ennyi idő telt el azóta, hogy egy kisdorogi újságíró, Bittner Mátyás kitalálta, mit lehetne kezdeni a lebontásra váró Puskás Ferenc Stadion székeivel. Az az ésszerű ötlete támadt, hogy a kétezer főnél kisebb lakosságú települések sportkörei kapják meg az ülőalkalmatosságokat.

Ezt az egészet félremagyarázták – interjú Imre Gézával

Régebben igen, most idő hiányában nem. – Ez hozzájárulhatott a döntő elvesztéséhez? – Nem. Az a baj, hogy ezt az egészet hozzáértők és hozzá nem értők is félremagyarázták. Sokkal prózaibb oka volt a vereségnek, mint amit sokan belegondolnak. Nem volt semmiféle fekete lyuk vagy önkívületi állapot.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

NYisOpen

Teniszlabdák árasztják el New York utcáit, mindenhol labdaszedők rohangálnak, Grand Slam hangulat a városban. De mégis mire fel?

Close