Sportszemle — 2016/05/27 at 06:30

Sportszemle 2016.05.27.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Valamiben máris agyonverték a világot kajak-kenusaink

A kajak-kenusok között egyetlen más nemzetnek nem sikerült annyi indulói helyet szereznie, mint a magyaroknak: a sportágat nyolc férfi kajakos, öt női kajakos és négy férfi kenus képviseli majd Rióban. Kozák Danuta visszatért a világ legjobbjai közé egyesben, és Csabai Edvin szakmai igazgató szerint kiderült, hogy 1000 méteren ismét éremesélyesként kell számolni legjobbjainkkal a férfi kajakos számokban.

Az orbáni futballépítés bakfitty a kínaihoz képest

Fotó: Alejandro Pagni / Europress/AFP Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke nagy futballrajongó hírében áll, és legnagyobb vágya, hogy nemzeti válogatottjuk rövid időn belül világbajnok legyen. Ehhez több százmillió dolláros erőforrásokat biztosít az eddig kevésbé támogatott csapatsportok fejlesztésére. A világ legnépesebb országában azonban nincs túl nagy tradíciója a labdarúgásnak, történetük során egy alkalommal, 2002-ben jutottak ki világbajnokságra, akkor is elbukták mindegyik csoportmérkőzésüket.

A spanyol focidrukkerek posztolnak a legtöbbször meccsnézés közben

2016-05-26 16:59:14 Miközben Európa figyelme egyre inkább Milánóra és az UEFA Bajnokok Ligája május 28-i spanyol házi döntőjére (Atlético Madrid – Real Madrid) fókuszál, a MasterCard (az UEFA Bajnokok Ligája hivatalos fizetési szolgáltatója, szponzora és a játékoskísérők kiemelt támogatója) az Európában élő futballdrukkek közösségi médiahasználati szokásait vizsgálta.

Veszprém a BL-ben: nagyon kemény lesz

A hétvégén rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét. Aron Palmarsson, az MVM Veszprém izlandi játékosa az MTI szerint azt mondta, csalódás lenne számára, ha nem ők nyernék a négyes döntőt. Az izlandi szerint jók az esélyeik, hiszen kiváló gárdájuk van. „Ez az együttes az elmúlt években lépésről lépésre egyre közelebb került a trófea elhódításához.

Úristen, ez a Pattantyús nyerni is tud!

Pattantyús Ádám négy éve a semmiből előtörve, 33 évesen jutott ki először olimpiára. London után úgy döntött, csak olyan jól megválasztott versenyeken indul el, amelyek hozzásegíthetik a riói szereplést érő világranglista-helyezéshez. Tavaly az Európa-bajnokság után majdnem visszavonult, gyermeke születése óta sokszor alvás nélkül edzett, az olasz Bobocica elleni sorsdöntő meccsét 0-2-ről felállva mégis meg tudta nyerni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.05.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close