Sportszemle — 2016/05/18 at 06:30

Sportszemle 2016.05.18.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Már három és félszeres költségnél jár a vizes vb

A kezemet figyeljék, mert csalok! – mi más is juthatna az ember eszébe arról a porhintésről, amit a kormány csinál a jövő évi budapesti vizes világbajnokság költségeivel kapcsolatban. Az eredetileg becsült tervezési, építési és a vb-vel kapcsolatos egyéb költségek az Átlátszó.hu számításai szerint már most bőven a háromszorosára (3,6) rúgnak.

Máshol ez a futball alapja, itthon spórolunk rajta

Fotó: PAUL CROCK / Europress/AFP Amikor Riyad Mahrezt 2014-ben a francia másodosztályú Le Havre csapatától a Leicester City leigazolta, senki nem értette, miért van rá szükség. Félmillió fontos vételára a nemzetközi átigazolási piacon mozgó összegekhez mérten kis túlzással egy drágább cipő, meg egy márkás napszemüveg árával vetekedett.

Itt a fordított Leicester-csoda, gyűlölettel fűszerezve – így bukot

Megtörtént az, amire legutóbb hét évvel ezelőtt volt példa: a Newcastle United kiesett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból (Premier League). Bár a csapat lassan többet költ, mint a tabella legelején állók, senkit sem ért meglepetésként a bukása, ez évek óta ott lebegett a levegőben. Megpróbáljuk most megmutatni, a futballvilág egyik legrosszabb vezetősége hogyan süllyeszthet el egy ekkora klubot.

Aki jobban stresszeli a másikat, az nyer

A darts kocsmasportként kezdte, de már régen nem arról szól, hogy sörtől kába férfiak dobálnak összevissza, hanem nagyon komoly és tévéképes sportról beszélünk. Nem lenne meglepő, ha belátható időn belül az olimpián is megjelenne. Magyarországon a kilencvenes évek elején kezdett belendülni a dartsélet, de nem tudatos sportágfejlesztésről volt szó.

Nem bővítik magyarokkal az EBEL-t

Nem bővítik az osztrák jégkorongliga mezőnyét, ezért egyelőre úgy tűnik, a MAC Budapest nem indulhat a következő szezonban. “A liga az elmúlt napokban arról tájékoztatott bennünket, hogy csapatunk minden feltételnek megfelelt, és az elrendelt átvilágításon is kifogástalanul szerepelt. Azt az információt kaptuk, hogy a vezetés javaslatot tesz a bajnokság létszámának bővítésére.

Találkozz Dárdai Pállal!

2016-05-17 14:39:34 Dárdai Pál dedikál. Találkozz te is a sikeredzővel! Bár a pályafutása sokak előtt nyitott könyv, Dárdai Pál úgy döntött, a tőle megszokott őszinteséggel megosztja élettörténetét. Dedikáltasd Magyarország kedvencének önéletrajzát még az Európa-bajnokság előtt! Pali csak azért utazik haza, hogy a szurkolókkal, az olvasókkal ünnepelje könyve megjelenését.

Videó: 131 km/h-s nyitás, így sokkolja a világot a magyar klasszis

Amikor Grózer György kezébe veszi a labdát, felmorajlik a közönség a világ csarnokaiban, brutális szerváit és mennydörgő ütéseit rettegik az ellenfelek, blokkjai árnyékot vetnek a túlsó térfélre. A szakportálok nagyjából így festik le a Budapesten született, 18 évesen Németországba szerződő, 2007-ben a német válogatottban bemutatkozó röplabdázót.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Először lett női főtitkára a FIFA-nak

A szenegáli Fatma Samoura megválasztásával először lett női főtitkára a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek [FIFA].

Close