Sportszemle — 2016/05/09 at 06:30

Sportszemle 2016.05.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Radikális BL-reformról tárgyal az UEFA

Hétvégi Bajnokok Ligája-meccsekkel szolgálná ki az európai futballszövetség az ázsiai nézőket. Ötvenéves hagyományt rúgnának fel ezzel. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) arról tárgyal, hogy 2021-től a Bajnokok Ligája mérkőzéseit ne hétközben (kedden és szerdán), hanem hétvégén játsszák – írja a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Csányi: Nincsenek nézők a lelátón, ez a magyar foci baja

A magyar labdarúgás egyik legnagyobb problémája, hogy nincsenek szurkolók a lelátókon – mondta el Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a szervezet 2016-os közgyűlésén, ahol hozzátette, hogy a rengeteg éppen zajló stadionfelújítás sem segíti a helyzetüket, mert sok csapat nem a saját pályáján játszik a bajnokságban. Az viszont, hogy javul az NB I.

FTC: Gera őszinte vallomása – bűnözőként képzelte el magát, majdnem

Magyarországon köztudott, hogy Gera Zoltánnak nem volt könnyű gyerekkora. A Ferencváros labdarúgócsapatának középpályása a FIFA honlapjának adott hosszabb interjút, amelyben erről a sötét időszakáról is beszélt, majd elmondta, miként vett pozitív fordulatot az élete.

Kovács Ágnes nagy erővel készül az olimpiára

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó is előadást tartott kommunikáció és sport témakörben a Koppenhágában rendezett 13. Európai Sportszociológia Társaság konferenciáján a Koppenhágai Egyetemen. “Nagyon örülök, hogy a sportban minden olyan eredményt elértem, amit célul tűztem ki magam elé.

Egy feleség élete a rendmániás bajnok mellett

Kovácsné Erendits Andrea mindig is tudta, hogy jégkorongozó veszi majd feleségül, hiszen édesapja révén a pálya mellett nőtt fel. Ma már két gyerekük van a válogatott játékossal, Kovács Csabával, aki villanykörtét csavar és hűtőt takarít, csak a hokiról nem beszél, amikor nagy ritkán együtt van a családdal.

Már Rióban ott lehetnek a BOM támogatottjai

Bóta Kinga főtitkár szerint a BOM a Magyar Sportért Alapítvány űrt tölt be a magyar sportéletben azzal, hogy az üzleti élet és a magánszektor finanszírozásával fiatal reménységeket támogat felsőfokú tanulmányaikban. “Egykori sportolóként tudom, hogy a kezdeti években jelentős teher hárul a családra. Amikor már befutott a sportoló, akkor jelentős állami támogatásban részesül, ami nagyon jó.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Jó hír a jogtulajdonosoknak: a sportközvetítésben foglalt szerzői jogot egy 8 másodperces videoklip is sértheti

Az Egyesült Királyság legfelsőbb bíróságának ítélete a hazai jogtulajdonosoknak is kedvező.

Close