Sportszemle — 2016/03/11 at 06:30

Sportszemle 2016.03.11.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Miért árverezteti el Pelé még a világbajnoki aranyérmeit is?

Elárverezteti egyebek között három világbajnoki aranyérmét Pelé. A 75 éves legenda mintegy kétezer relikviáját június 7. és 9. között értékesíti a londoni Julien’s aukciósház, írta az MTI. A nemrég csípőműtéten átesett Pelé aranyérmei darabonként várhatóan 200 ezer dollárért (56,5 millió forint) kelnek el, a legnagyobb érdeklődés pedig valószínűleg egy 1970-ban külön neki készített világbajnoki trófeát övez majd, amelyből egymillió dollárra (282,5 millió forint) számítanak a szervezők.

Cseh László Magyarországot választotta

Cseh László tizenkét évvel az első olimpiai szereplése után is hisz abban, hogy az úszótechnikáján még mindig tud javítani. “Amiről tavaly azt hittük, hogy már nem kell alakítgatni, arról gyorsan kiderült, hogy mégis csak lehet, amin pedig változtattunk, azt éppen most csiszolgatjuk” – így jellemezte a mostani edzéseinek egyik fontos feladatát Cseh László, aki tavaly az oroszországi Kazanyban tíz év szünet után lett újra 50 méteres medencében világbajnok.

Képek: magasan a mélyben – világcsúcsot döntött a magyar! – NSO

Világrekordot állított fel február 21-én Tósoki Ernő, aki a Chilében található Ojos del Salado nevű vulkánon 6380 méteres tengerszint feletti magasságban – jelenlegi ismereteink szerint a világ legmagasabban fekvő merülhető állóvízében – sikeres búvármerülést hajtott végre. A magyar búvárt társa, Nagy Patrícia hegymászó, korábbi válogatott cselgáncsozó segítette a sikerhez – áll a Magyar Búvár Szakszövetség közleményében.

Klein Dávid lehet az első magyar, aki feljut az Annapurna csúcsára

Pénteken indul Klein Dávid expedíciója, cél a 8091 méter magas Annapurna csúcsa, oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül. A világ tizennégy 8000 méter feletti csúcsából eddig csak az Annapurnán és a K2-n nem járt még magyar hegymászó, így Klein Dávid lehet az első magyar, aki feljut az Annapurna csúcsára – közölték a szervezők csütörtökön.

Lassan a tojáslabdát kerekre cserélik az amerikaiak | 24.hu

Utánajártunk, miként működik a profi labdarúgó bajnokság a tengerentúlon és arra jutottunk, hogy lehet jobb ötlet, ha a csapatokat magukra, pontosabban a piacra hagyjuk.

Kézilabda: férfiklubot alapíthat a Dortmund és a Bayern – NSO

Sajtóhírek szerint a Német Kézilabda-szövetség tárgyalásokat kezdett a Bayern Münchennel és a Borussia Dortmunddal férfi kézilabdacsapat alapításának lehetőségeiről. A német válogatott januárban Lengyelországban Európa-bajnokságot nyert, a sportág népszerűbb mint valaha, ráadásul sok pénz is van benne.

Azt tudta, hogy az asztalitenisz és a pingpong nem is ugyanaz?

Nos, látott, hallott valami furcsát? Igen, felmerülhetett önben a kérdés, hogy ha ez világbajnoki döntő, akkor miért nem kínaiak vagy annak kinézők játszották. Azt is kiszúrhatta a felvételről, hogy a játszmák nem 11 pontig, hanem 15-ig tartanak, és ha nagyon sok pingpongot, pardon asztaliteniszt nézett, akkor a játékstílus is gyanússá válhatott, vagy az, hogy a pattanó labdának kongóbb, élesebb hangja van.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.03.10.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close