Sportszemle — 2016/03/09 at 06:30

Sportszemle 2016.03.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Megfizethetetlen reklámérték a budapesti vizes vébé

Budapest és Magyarország számára megfizethetetlen reklámértéket jelent, hogy házigazdája lesz a jövő évi vizes világbajnokságnak, mondta Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt.

Ma már megkérdőjelezhetetlen a sportjog létezése – Interjú Sárközy Tamással

Nem vitás, hogy ma már létezik sporttal foglalkozó jogág is, melynek egyik kiemelkedő hazai kutatója Sárközy Tamás egyetemi tanár, akinek nemrég jelent meg sportjogi monográfiájának harmadik, átdolgozott kiadása. Vele beszélgettünk többek közt arról, hogy miként is értelmezhető a sportjog, kik is a sportjogászok, egy új sporttörvény megalkotásának kihívásairól és a nagy port kavart Hosszú Katinka-ügyről.

Magyaroknak tapsoltak az FC Barcelone dísztermében | 24.hu

Teltház előtt mutatták be hétfőn este a katalán fővárosban Kocsis Tibor: Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmjét.

Földrengést okoztak a leicesteri szurkolók

A leicesteri egyetem földrajz hallgatói bebizonyították, hogy a helyi futballszurkolók okozzák a meccsek idején a földmozgásokat. A február 27-i Norwich elleni hazai bajnokin, Leonardo Ulloa, akit Claudio Ranieri a 78. percben cserélt be, egy perccel a rendes játékidő vége előtt talált be a vendégek kapujába, amivel a meccset is eldöntötte.

Küszöbön a tárgyalóterem-futball

A labdarúgás nem pusztán hallatlanul népszerű: különleges társadalmi hatása van. Elemzés, akár a szellemi sportban. Sakk-mattTony Gentile / Reuters Ez pedig a szenvedélyből fakad. Miként immár gigantikus üzleti jellege is, hiszen az érzelmek általa kiváltott áradata nélkül nem létezne grandiózus futballbiznisz.

Férfi kézi: 30 éves a legnagyobb magyar siker – NSO

Március 8-án ünnepeljük a magyar férfi kézilabda-válogatott felnőtt világversenyen szerzett eddigi egyetlen érmének harmincadik évfordulóját: 1986-ban Zürichben világbajnoki második lett a nemzeti együttes. A csapat az 1982-es világbajnokságon a 9. helyen végzett, és már akkor benne volt a kiugrás lehetősége, hiszen négy(!) mérkőzése is döntetlenre végződött.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Interjú Urbán Miklóssal, a Trackateam projektigazgatójával

A csapat és egyéni sportágak utánpótlás egyesületeinek minőségi működését támogató Trackateamet használja többek között a Rátgéber Kosárlabda Akadémia és a...

Close