Sportszemle — 2016/01/28 at 06:30

Sportszemle 2016.01.28.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A tenisz harcba száll a bundázással

Független szakértők vizsgálják felül a Nemzetközi Tenisz Szövetség és a nagy teniszversenyeket rendező szervezetek korrupcióellenes programját – jelentették be szerdán Melbourne-ben egy sajtótájékoztató keretében, az állítólagos fogadási csalásokról szóló médiajelentésekre reagálva. A független felülvizsgálati bizottság feladata lesz a 2008-ban indított korrupcióellenes program hatékonyságának elemzése.

A villanyfényes síverseny, ami vadít, és a forralt bor mámorába lök

Egy hétköznapon nem csak egy BL-meccsért tud megmozdulni negyvenezer ember: Ausztriában a sí is akkora buli, mint egy nagy meccs, főleg, ha éjszaka van. A schladmingi The Nightrace megvadítja az embereket, megnéztük, hogyan. Az osztrákoknál az utóbbi egy hétben megállt az élet.

Borkaiék fogják megoldani a Hosszú-ügyet

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kedden a Kisalföld.hu-nak adott interjúban több témát is érintett, köztük röviden a Hosszú-ügyet is. A sportvezetőt néhány napja – miképp azt a Magyar Nemzet megírta – felhívta Hosszú Katinka, ami azért is érdekes, mert ezt sem Gyárfás Tamás, az úszók elnöke, sem Kiss László szövetségi kapitány nem tudta kiérdemelni az elmúlt hetekben.

Férfi kézi Eb: Svédország-Magyarország – NSO

A magyar férfi kézilabda-válogatott 22-14-re kikapott a svédektől utolsó mérkőzésén a lengyelországi Európa-bajnokságon. A mieink az utolsó helyen végeztek középdöntős csoportjukban, ezzel eldőlt, hogy – a női válogatottunkhoz hasonlóan – nem lesznek ott a riói olimpián. Az öt vereség és egy győzelem végül a 12. helyhez volt elég.

Életem meccse? Az majd Rióban jön!

Szerdán köszöntötték a múlt héten Európa-bajnoki aranyérmes női vízilabda-csapatot és az ugyanezen a tornán bronzérmes férfi csapatot. A nők új kapitánnyal, az Új-Zélandról hazatérő Bíró Attilával vágtak neki az Eb-nek, aki mindvégig hitt bennük. Kemény Dénes elnök kapitányválasztásai eddig jól sikerültek, hiszen Benedek Tibor rögtön világbajnok csapatot alakított ki (2013), és Bíró is megérezhette mindjárt első alkalommal a győzelem ízét (2016.

Konta: Én vagyok a női Jason Bourne

Három útlevéllel, köztük magyarral is rendelkezik a brit Johanna Konta, aki szerdán bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyének elődöntőjébe. “Azt hiszem, én vagyok a női Jason Bourne. Hármas állampolgár vagyok, de egyértelműen britnek érzem magam” – utalt tréfásan az amerikai akciófilm-sorozat címszereplőjére.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.01.27.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close