Sportszemle — 2016/01/15 at 06:30

Sportszemle 2016.01.15.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Los Angeles visszakapta, amire 22 éve vágyott

Los Angeles visszakapta, amire 22 éve vágyott – 1994 után újra lesz NFL-csapat a második legnagyobb amerikai piacnak számító Los Angelesben, 2017-re pedig akár két franchise visszaköltözhet abba a városba, ahol az első Super Bowlt rendezték. Kétmilliárd dolláros hipermodern stadion és már most sorban álló sztárok várják a nagy visszatérést.

A sima szurkolók egy kicsit többek lehetnek Veszprémben

A legfontosabb kérdéseket, akár a vezetőedző, akár kulcsjátékosok tekintetében, sikerült megoldani az MVM Veszprém elnökségének – mondta a klub elnöke. Szabó János kitért rá, az elnökség megújítása két üzenetet is hordoz. Egyrészt még erőteljesebben megjelentek azok a tagok, akik a férfi kézilabdacsapat megbízható, jó működéshez szükséges külső támogatást tudják hozni, másrészt az újonnan beválasztott Csoknyai István vagy Nagy László személyében a szakmai oldal is jobban képviselteti magát.

Milosevicset és Csézyt hallgathatta a belgrádi aréna

Nem volt itt semmi. Aztán abból a semmiből hirtelen kinőtt egy medence. Olyan egyszerűséggel, mintha otthon állítottuk volna fel a „madarastescóban” megvásárolt, összeszerelhető, néhány méter átmérőjű pancsolót. Mondjuk nem én, mert a főváros VII. kerületében a harmadikon nagyon hülyén nézett volna ki. A belgrádi Kombank Arénában egy 20-szor 30 méteres medencét varázsoltak elő néhány nap alatt.

Shane Tusup, az üvöltő zseni, aki a pofonokat kapja

Nekem Shane a doppingszerem. Jól motivál, és kérlelhetetlenül elmondja, hogy ezt most újra meg kell csinálnom, mert nem volt tökéletes, és ne rögződjön rosszul. Ezt nem bántóan teszi, hanem érvekkel: tényleg így akartam-e, ilyesmi. Hosszú Katinka a jelenkor legsikeresebb női úszója körül forr a levegő, a magyar szövetséggel kirobbant háborúja a közbeszéd egyik legfontosabb témája lett.

Csak azért is rájátszásba jutna az Alba Volán

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint továbbra is határozott cél, hogy a Fehérvár AV19 a legjobb nyolc közé kerüljön az osztrák jégkorongligában, és ezzel kivívja a szereplést a rájátszásban. A klub csütörtökön támogatói szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt-vel. Ocskay Gábor emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban nagy változások történtek a csapat életében, miután az amerikai vezetőedzőt, Rob Pallint a finn Hannu Järvenpää váltotta.

Tőzsdére vinnék a budapesti olimpiát – 444

Egészen bizarr ötlettel állt elő a Heti Válaszban Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiai Mozgalom vezetője. Illetve nem is olyan bizarral, ha tisztában vagyunk azzal, hogy Szalay-Berzeviczy korábban a Budapesti Értéktőzsde elnökeként is működött. És minden szentnek maga felé hajlik a keze.

Az atlétika is olyan mocskos a korrupciótól, mint a FIFA

A WADA független vizsgálóbizottsága november 9-én egyszer már sokkolta a világot, jelentésükkel bebizonyították, hogy Oroszországban az egész sportvilágot áthatja a doppingolást, amelynek szervezésében az állam is részt vesz. A jelentés alapján a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) eltiltotta Oroszországot a világversenyektől, valószínűleg a riói olimpián sem indulhatnak atlétáik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.01.14.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close