labdarúgás, Sportmarketing — 2016/01/07 at 10:50

Kivagy egy játékosra, mert eligazolt a kedvenc csapatodból? Cseréld be a mezét ingyen!

by

Erről szól a Carling által életre hívott Shirt Amnesty akció. A britek imádják, sorban állnak a mezcseréért.

Anglia és Skócia útjait járja a januári átigazolási időszakban az a kisbusz, amely a Carling Shirt Amnesty program keretében lehetőséget biztosít a szurkolók számára, hogy ingyen becseréljék kedvenc csapatuk feliratozott mezét, ha úgy érzik, hogy egy játékos cserben hagyta a klubjukat, mert máshova igazolt.

Carling-shirt-amnesty-van

A szurkolók gyakran személyes sérelemnek veszik, ha a csapatuk egyik sztárja, vagy nagy reménysége lelép a klubtól és esetleg pont a legnagyobb riválisnál folytatja. Ilyenkor jön az, hogy látványosan elégetik a korábbi kedvenc labdarúgó nevével ellátott mezüket, vagy egyszerűen csak nem veszik fel soha többet. Ezt az érzést használja ki a Carling akciója, feloldozást nyújtva a sértett szurkolóknak. A feleslegessé vált trikó becserélésével a szurkoló ismét boldog lesz, a sörmárka pedig pozitív asszociációhoz jut.

Carling-shirt-amnesty

A Carling Shirt Amnesty akció a nyári átigazolási időszakban is futott, akkor az angol Premier League-ből a Manchester United, a Tottenham, a Liverpool, a Southampton és az Aston Villa, a skót bajonkságokból pedig a Celtic és a Rangers vettek részt benne.

A januári Shirt Amnesty arca a korábbi közönségkedvenc Jimmy Bullard. A Carling a Twitteren teszi közzé a kisbusz állomásait, míg a párbeszédbe a #CarlingShirtAmnesty hashtag használatával lehet bekapcsolódni.

Forrás: carling.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.01.07.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close