kosárlabda, Sportmarketing — 2016/01/06 at 10:50

Így edz LeBron James a virtuális valóságban

by

Komoly marketing lépést tett LeBron James. Az új digitális technológiákért való rajongásáról híres NBA-bajnok elkészítette első virtuális valóság videóját.

Striving for Greatness címmel jelent meg LeBron James első virtuális valóság [virtual reality – VR] videója, amely a kosárlabda sztár egy napját mutatja be: a jógázástól kezdve, a dobóedzésen át, a kardiózásig. A videó 3D-s abban az értelemben, hogy 360 fokban körbe lehet nézni, mi történik a fő esemény környezetében.

Striving For Greatness: An UNINTERRUPTED OriginalI was born with God given talent, but I PROMISE you that when the bright lights go down I am grinding it out and working my tail off to get better. I will never cheat this game… Catch the full series on UNINTERRUPTED #StriveForGreatness #UNINTERRUPTED #IPROMISE

Posted by LeBron James on Wednesday, 23 September 2015

 
A film producere a Félix & Paul Studios, a projekt partnere pedig az Uninterrupted, ami a népszerű sport site, a Bleacher Report és LeBron James által közösen megálmodott, a sportolók szemszögéből készített videókat bemutató oldal.

LeBron-James-Oculus-GearVR

A 12 perces Striving for Greatness teljes terjedelemben a Samsung Gear VR eszközén érhető el. Mivel a Gear VR-t a virtuális valóságra specializálódott Oculus szolgálja ki, így a film letölthető az Oculus Store-ból és a Samsung Milk VR-ból – a Samsung 360 fokos videókat kínáló online szolgáltatásából – is.

A Touchstone Research és a Greenlight VR legújabb kutatásai szerint a felhasználók nagyon magas aránya [95 százalék] tudja, hogy mi az a virtuális valóság, de viszonylag keveseknek [35 százalék] van személyes tapasztalata VR-eszközökkel kapcsolatban.

LeBron-James-GearVR

LeBron James igyekszik népszerűsíteni a VR-technológiát, szerepel a legújabb Samsung Gear VR reklámban is, amelynek az aláfestő zenéje a Public Enemy “Welcome to the Terrordome” című száma.

Forrás: mashable.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.01.06.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close