Sportszemle — 2015/12/16 at 06:30

Sportszemle 2015.12.16.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Másokat tett milliárdossá a futball koldusa

1995. december 15-e örökre megváltoztatta a nemzetközi labdarúgást: egy addig ismeretlen futballista, Jean-Marc Bosman pert nyert az Európai Bíróságon. A belga játékos pályafutása hamarosan véget ért, évek óta munkanélküli, miközben az általa kicsikart szabály révén futballisták ezrei váltak milliomossá.

Tűz nélkül minden idők legrosszabb eredménye a kézi-vb-n

Nem hatalmas meglepetés, hogy a magyar csapat távol marad a jövő évi olimpiától, hiszen már a londonin sem volt ott. Akkor Mátéfi Eszter volt a kapitány, de nem tudott eredményes lenni. Hiába szerzett a válogatott az olimpia után, decemberben egy Eb-érmet (2012), majd jutott el a vb-negyeddöntőig (2013), már tavaly, a hazai Eb-n látszódott, hogy nincs fejlődés.

Pálinger: A kiesés nagy veszteség, de a jövő jobban aggaszt – NSO

A magyar női kézilabda-válogatott több turnusban hazaindult a Lengyelország elleni világbajnoki nyolcaddöntő másnapján. Németh András a szövetség szerdai sajtótájékoztatóján áll a nyilvánosság elé, addig a tanulságokról Pálinger Katalin csapatmenedzserrel beszélgettünk. Az MKSZ alelnökét a vereségnél és a kiesésnél is jobban aggasztja a jövő, miként lehetne elérni azt, hogy a játékosoknak a válogatottság mindennél fontosabb legyen.

Eb 2016: különjáratokat indít a Wizz Air a válogatott szurkolóinak | 24.hu

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága kedden bejelentette, hogy három különjáratot indít Budapestről Franciaországba 2016 júniusában.

Magyar bíró is lesz a foci-Eb-n

Kassai Viktor is szerepel az Európai Labdarúgó Szövetség által a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra kijelölt 18 játékvezető között. A teljes bírói stábokat később, 2016 februárjában jelölik ki, de rendszerint ugyanolyan nemzetiségűek, mint a vezetőbíró, akit két-két asszisztens segít az oldal- és az alapvonalnál.

Még több magyar nagy pályán

2015-12-14 12:51:17 Megjelent Hegyi Iván könyvének bővített változata. A 2010-es első kiadás után itt a friss, bővített! Ahogy Hegyi Iván korábban “nem engedett a 48-ból”, úgy nem engedett most a 68-ból: a Népszabadság sportrovatának vezetője – több nagysikerű futballkönyv szerzője – a napilap Hétvége mellékletében hétről hétre jelenetkezett egy-egy korábbi magyar futballcsillag pályafutásának felidézésével.

Sportszövetségek: Király másodszor, Cseh nyolcadszor – az év legjob

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.12.15.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close