Sportszemle — 2015/12/08 at 06:30

Sportszemle 2015.12.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Dárdai Pál lett az év edzője Berlinben

Dárdai Pált az év edzőjének választották meg Berlinben. A sportolókat és szakembereket 1979 óta díjazó gálán először nyert magyar. Dárdai a szavazáson a Füchse Berlin kézilabdaedzőit, Erlingur Richardssont és Dagur Sigurdssont, valamint az öttusaedző Peter Deutschot előzte meg. Utoljára 2011-ben volt futballedző díjazott, akkor Markus Babbel nyert a Herthából.

Tiszeker: a sportolók tudják, a doppingellenőrzés az életük része

Doppingellenőrzési szempontból Magyarországon idén a kokainügyeknek volt nagy tanulsága – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tiszeker Ágnes. A Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója jelezte, hogy idén 1100 tesztből 8 hozott pozitív eredményt, várhatóan a még folyamatban lévő két ügy is lezárul az év végéig a jogerős határozattal.

A magyar úszók 57 ezer eurót kaszáltak az Eb-n

A magyar úszók kapják a 220 ezres összpénzdíj több mint negyedét a netanyai rövidpályás Európa-bajnokság után, azaz a legjobb egyéni teljesítményeket díjazó rangsor alapján 57 ezer eurót vihetnek haza. Hosszú Katinka minden idők legjobb egyéni éremtermését érte el Netanyában, Cseh László pedig az Eb-történet legeredményesebb férfiversenyzőjévé lépett elő rövidpályán.

Úgy épülnek a stadionok, hogy még több pénzt kell belepumpálni

Hiába biztosítanak az állami költségvetésben 49 milliárd forintot a következő évben stadionépítésre, úgy tűnik, néhány stadionnak ez sem lesz elég. A Rangadó.hu szerint Szombathelyen például hárman adtak be pályázatot a stadionépítésre, és kivétel nélkül mindannyian 40 százalékkal magasabb árajánlatot adtak be, mint amennyi pénz a stadionépítésre rendelkezésre áll.

Anglia: Beckham dobta a focit, új kedvence van; fia karrierje véget

David Beckham, az angol válogatott korábbi csapatkapitánya a Radio Timesnak adott nyilatkozatában elárulta, hogy már nem a futballmeccseket, hanem a rögbit nézi a legnagyobb élvezettel. Beckham (és fia, Romeo) itt épp teniszt néz, de a rögbit élvezi a legjobban (Fotó: Action Images) „Imádom nézni a rögbit és imádom az egész sportot, úgy, ahogy van.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportmarketing 2015: a változás szele

Lehetetlen egy írásban összefoglalni mindazt, ami Európában a sportmarketing területén történt ebben az évben. Azonban van néhány jól érezhető, erősödő...

Close