Sportszemle — 2015/11/23 at 06:30

Sportszemle 2015.11.23.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Bolt nem viccel: 5 évre írna alá a Unitednél

Bár egyelőre még azért küzd Usain Bolt, hogy a 2016-os riói olimpián is triplázni tudjon, és ezzel történelmet írjon, de a jelek szerint még mindig nem tett le arról, hogy egyszer a Manchester United játékosa legyen. A jamaicai sprinter a csapat saját tévécsatornájának beszélt erről, és az interjúban elmondta, hogy még mindig arra vár, hogy egy próbán bizonyíthasson a United edzőinek.

Doppingügyben eminens Magyarország

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség alapító tanácsának döntése szerint a magyarországi doppingellenes tevékenység, intézmény- és szabályozórendszer teljes mértékben megfelel a WADA előírásainak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának pénteki közleménye szerint a WADA az egyesült államokbeli Colorado Springsben tartott ülésén az úgynevezett “teljes megfelelőségi státuszt” adta Magyarországnak.

Az MU képviselője bejutott a magyar-norvégra, a Leverkusené nem… –

Az már néhány nappal a norvégok elleni, sikerrel megvívott pótselejtezős párharc után is látszik, hogy megnövekedett a magyar futballisták iránti külföldi érdeklődés. De vajon mennyit profitálhatunk ebből? Hogyan kellene kezelni az érdeklődőket? Milyen klubok követik figyelemmel a játékosainkat? Melyik az a szint, amelyik reális a továbblépés szempontjából, és melyik az, amelyik nem?

Hogy bakizhat ekkorát a női kézilabda mintaklubja?

Komoly botrány alakul a Győri Audi ETO szurkolói és a klub között a bérletek miatt. Több szurkoló csak most döbbent rá, hogy meg kéne hosszabbítania azt a bérletet, amiről azt gondolta, egész évre szól. A fogyasztóvédelem szerint a klub hibázott.

“A sportpszichológus olyan, mint egy biztosítás”

A sportpszichológus olyan, mint egy biztosítás: viszonylag kevés befektetést igényel, de ha hiányzik, akkor borzasztó nagy károkat okozhat. Fontos, hogy a felkészülés minden szegmense a helyén legyen, mert különben kárba veszhet az egész munka – hangsúlyozta az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában Lénárt Ágota pszichológus, a Testnevelési Egyetem Pszichológiai Tanszékének docense.

Csányi: Hibáztam a szurkolói kártyával

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke biztos abban, hogy a válogatott nem fog leégni a franciaországi Európa-bajnokságon. Az MLSZ első emberének többek között Karl-Heinz Rummenigge is gratulált, azt pedig utólag elismerte, hogy a szurkolói kártya bevezetésével hibázott, hiszen ő ragaszkodott a kötelezővé tételéhez. “Kis túlzással azt mondhatom, hogy éjjel-nappal csörgött vagy jelzett a telefonom.

Totális mélyponton az NB I. nézőszáma

A magyar labdarúgó bajnokság 16. fordulójában az időjárás sem kedvezett a szurkolóknak, de az mindenképp meglepő, hogy a válogatott múlt vasárnapi pazar győzelme után ennyien menjenek csak meccsre. 9 ezren sem voltak a hat szombati bajnokin. Nem nehéz kiszámolni, az 1500-as átlag is elérhetetlen volt.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.11.20.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close