Sportmarketing, többféle sportág — 2015/11/12 at 11:50

Illesztés nélküli cipőkben még jobb teljesítmények jöhetnek a sportban

by

Az adidas a Futurecraft elnevezésű technológiával egyetlen bőrdarabból, varrás nélkül képes cipőt összeállítani. Az új eljárás a sportban is komoly változásokat hozhat.

Első ránézésre az adidas által bemutatott legújabb cipő úgy néz ki, mint a cég jellegzetes Superstar modellje. Azonban közelebbről megvizsgálva, feltűnik, hogy semmilyen varrás, vagy illesztés nem található rajta. De akkor mi tartja össze? Semmi. Egyetlen bőrdarabból készült.

adidass-futurecraft

Az adidas Futurecraft technológiának az a lényege, hogy egy mikroborotvával nagyon vékony rétegeket távolítanak el a bőrdarab felületéről, így alakítva ki a cipő végső formájához szükséges különböző vastagságú részeket. A cég tervezői szerint így elérhető, hogy a cipő tökéletesen illeszkedjen a lábfejre.

Az illesztések nélküli összeállítás kényelmesebb viseletet biztosít, ráadásul még környezetbarátabb módszer is az eddigieknél, hiszen nemcsak a varráson kívül ragasztóanyagot sem kell használni a felsőrész elkészítéséhez.

A sportolók is jobb teljesítményre lehetnek képesek az illesztések nélküli, de mégis teljesen személyre szabott cipőkben, mert növeli a komfortérzést és megszűnik a varrás, vagy ragasztás sokszor zavaró hatása. Egyelőre csak az első sorozat példányai kerültek boltokba Londonban, New Yorkban és Tokióban, de hamarosan a tömeggyártás is beindulhat.

Forrás: adidas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.11.12.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close