Sportszemle — 2015/10/08 at 06:30

Sportszemle 2015.10.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Ahol bejött a stadionépítés

Ez a különleges ország Izland. Az elmúlt években nemcsak az izlandi gazdasági csodán ámulhatott a világ, hanem a szigetország sportéletének elképesztő fejlődésén is. A magyarországnyi, de mindössze 330 ezer lakosú ország csodájára járnak a sportkedvelők. Izland idén története során először jutott ki a férfi kosárlabda Európa-bajnokságra, a futballisták pedig a holland, török válogatottat is megelőzve már biztosan ott lesznek a jövő évi futball Eb-n.

Még sosem futottak ennyien Budapesten

A szervező Budapest Sportiroda szerdai közleménye szerint az idén először kétnapos eseményre eddig 26 200 előnevezés érkezett, egy évvel ezelőtt ez a szám 23 450 volt. Egyéniben eddig 7100-an regisztráltak (4200 magyar és 2900 külföldi). Szintén csúcsot jelent, hogy már 80 országból érkezett nevezés a szervezőkhöz, valamint az is, hogy 910 magyar település képviselteti magát a viadalon.

Harmincéves a szteroid hajtotta, megdönthetetlen 400-as világcsúcs

Kivételes tehetsége vagy az államilag működtetett tervszerű doppingolás eredménye volt, hogy Marita Koch olyan világcsúcsot futott 1985. október 6-án, aminek azóta a közelében sem nagyon jártak? Ahogy harminc éve, ma is ugyanazok a kérdések a 400 méteres női síkfutás rekordja körül.

Szerencsénk is volt, de az tudjuk, kinek van

Az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata egyre jobban belelendül, a Flensburg legyőzése után Zágrábban is nyerni tudott, ami nemcsak a horvátok játékereje, de a Veszprémet sújtó gondok miatt is óriási fegyvertény. A másodedzőből előlépett megbízott edző, Xavi Sabaté minden dicséretet elhárít, szerinte a játékosok és a csapatmunka hozta meg a győzelmet a két rangadón.

Mányoki Attila a Catalina-csatornát is átúszta

Az extra teljesítményeivel nemzetközi hírnevet szerzett zalaegerszegi sportember alig két héttel azután állt helyt az újabb próbán is, hogy átúszta a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornát. A Catalina-tengerszoros a negyedik állomása volt az Ocean’s Seven elnevezésű sorozatnak, amely a világ hét legnehezebben leküzdhető tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.10.07.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close