autósport, Sportmarketing — 2015/10/06 at 10:50

Miért bringázik Michelisz egy WTCC-versenypályán a Hondásokkal?

by

A 2016-os szezonban egy érdekes újítást vezet be a WTCC, vagyis a túraautó-világbajnokság. A csapatidőfutamot a kerékpársportból vették kölcsön, így az új versenyszám felvezetéséhez is a bringás hasonlatot használtak. Az ötletes videóban Michelisz Norbert is szerepel.

Jövőre új elemmel bővül a túraautó-világbajnokság hétvégéinek programja, ezentúl csapatidőfutamra is készülniük kell a versenyzőknek. A gyártónként három-három autóval felálló csapatoknak együttműködve kell körözniük, hogy plusz pontokat szerezzenek. Az időmérés akkor kezdődik, amikor a harmadik autó is áthaladt a rajtvonalon, és akkor zárul, amikor az utolsó is célba ért. A plusz pontok csak a konstruktőri versenyben számítanak majd, a pilótáknak külön-külön nem jár a megszerzett bónusz. Csak a sorozatban gyártóként jelen lévő márkák indíthatnak csapatot, de abban szerepet kaphatnak az azonos márkájú privát versenyzők is.

michelisz-hondasokkal-egy-csapatban

A csapatidőfutam a kerékpársportból ismerős, és a WTCC nem is próbálja elkendőzni, hogy honnan vette az inspirációt. Sőt, a MAC3 [Manufacturers Against the Clock – Gyártók az Óra Ellen] névre keresztelt versenyszám felvezetéséhez készült kreatív kisfilmben szintén kerékpáros hasonlatot használnak.

A videóban Greg Lemond, napjainkban az Eurosport szakkommentátoraként dolgozó, háromszoros Tour de France győztes kerékpáros legenda nagyon jól fűzi össze a két sportág szálait és hiteles környezetet teremt az új versenyszám bemutatásához. Magyar szempontból külön érdekesség, hogy a kisfilm egyik szereplője Michelisz Norbert, aki két Hondás gyári pilóta mellett, gyári kötődésű, de privát csapata, a Zengő Motorsport overalljában bringázik. A hivatalos Facebook oldalán a Zengő Motorsport megosztott néhány képet a forgatásról, amelyekkel a kulisszák mögé is bepillantást nyerhetnek a rajongók.

michelisz-kerekparon

Forrás: fiawtcc.com, Zengő Motorsport
Fotók: Zengő Motorsport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.10.06.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close