Sportszemle — 2015/02/06 at 06:30

Sportszemle 2015.02.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Mennyit ér egy gól?

A futballról szóló bölcs mondások egyike úgy szól, hogy a meccs legvégén kell vezetni. A svájci sportegyetem, a CIES futballtanszéke arra kereste a választ, hogy ez a kijelentés mennyire igaz, és hogy az öt európai topliga főszereplői a meccsek hány százalékában álltak vezetésre. Ezt mi kiegészítettük az NB I.-gyel, sőt azt is megnéztük, mennyit ér, ha egy csapat 1-0-ra vezet egy meccsen. Érdekes adatok jöttek ki..

Katar kiszúrt a magyar válogatottal: jöhet a daráló

Villáminterjút készítettünk Talant Dujsebajevvel, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitányával. Elsődleges célunk az volt, hogy a kirgiz születésű, spanyollá avanzsált korábbi világklasszis véleményét is megtudjuk a vasárnap véget ért katari kézi-vb-ről, egészen konkrétan arról, hogy a végső sorrend mennyiben változtatja meg nemzeti csapatunk olimpiai reményeit. A mester levélben küldte el válaszait, íme.

Tekvondódiplomácia – Egységesülhet az észak- és a dél-koreai irányzat

Az olimpián szereplő WTF-tekvondó világszövetségének vezérkara bejelentette, hogy a koreai eredetű harcművészet másik irányzata, az ITF-tekvondó észak-koreai művelőit is szívesen látná az ötkarikás nyári játékok indulói között. A WTF elnöke, Csou Csung Von úgy fogalmazott, hogy minden tekvondósnak meg kell adni a lehetőséget az olimpiai szereplésre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Országimázs formálás sporton keresztül

Vasárnap délelőtt ért véget a 2015-ös Australian Open, az év első Grand Slam tornája. Immáron ötödik alkalommal a szerb, Novak...

Close