labdarúgás, Sportgazdaság — 2014/12/10 at 11:50

3 millió Manchester United részvényt kínál eladásra Edward Glazer

by

Az angol Premier League-ben szereplő klub résztulajdonosa 45 millió dollár értékű részvény értékesítését készíti elő.

Edward Glazer egyike Malcolm Glazer hat gyermekének, akik apjuk májusi halála után örökölték meg egyenlő arányban a Manchester United részvényeit. Malcolm Glazer 2005-ben vásárolta meg a klubot, de nem vált a szurkolók kedvencévé, mert az átvételkor hatalmas adósságot halmozott fel.

Edward Glazer 3 millió részvényt kínál eladásra, amely a 87 százaléka a tulajdonában lévő A osztályú csomagnak. A Tampa Bay Buccaneers NFL-csapat társelnöki pozícióját is betöltő üzletember 45 millió dollárt kereshet az ügyleten. A vevőnek opciós joga lesz Edward Glazer maradék 450 ezer darab A osztályú részvényére is. Az ajánlatokat december 12-ig várják, az üzlet tehát még a héten lezárulhat.

A Manchester United tőzsdei bevezetése

Az értékesítés után a Glazer család birtokában marad a Manchester United részvényeinek 80 százaléka és a klub szavazati jogának 95 százaléka. Glazerék 90 százalékban tulajdonosai a Manchester Unitednek. A klub 10 százalékát 2012-ben vezették be a New York-i tőzsdére. A BBC Sport információi szerint Edward Glazer a saját pakettjének 15 százalékától válik meg, amely mindössze két százaléka a klub egészének.

Edward Glazer

A Manchester United szeptemberben 19 százalékos bevétel növekedést jelentett be, elérve a 700 millió dolláros éves forgalmat, bár a profitjuk jelentősen csökkent a június 30-án véget ért pénzügyi évben. A klub semmilyen részesedést nem kap az Edward Glazer által tervezett részvényértékesítésből.

Forrás: theguardian.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.12.10.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close