labdarúgás, Sportgazdaság — 2014/12/04 at 16:16

Angol szurkolók Németországban?

by

Az nem vitás, hogy az angol szurkolók imádják a csapataikat, imádják a Premier League-t és mindent megtesznek, hogy választott együttesük jól szerepeljen. Vagy mégsem?

Az idei évtől kezdődően egy igen érdekes jelenség szemtanúi lehetnek az európai labdarúgást szeretők. A futball bölcsőjének számított Angliából több ezer szurkoló, egyre gyakrabban utazik Németországba Bundesliga mérkőzések megtekintése céljából.

A főbb célpont elsősorban a Borussia Dortmund arénája, a 80 ezres Signal Iduna Park, ahol eszméletlen hangulat és kiváló közeg várja a szurkolni vágyó briteket. De vajon mi lehet annak az oka, hogy Chelsea, Arsenal, Aston Villa és Liverpool fanok inkább Vesztfáliába mennek szórakozni?

A válasz egyszerű: a pénz. Angliában eszméletlen mértékben elszaladtak a jegyárak, viszont a hangulat és egyéb tényező nem változott, ami utazásra kényszerítette a hithű [?], angol szurkolókat.

Egy sima, bajnoki forduló legolcsóbb jegyára a Chelsea meccseire, 50 font [19 500 Ft], míg a legnagyobb német kluboknál ez csupán 13 font [5100 Ft]. Ennek tudatában nem meglepő, hogy az angol fanok inkább közlekedési eszközre szállnak és elutaznak a német bajnokság meccseire.

Szurkolói beszámolók alapján a németországi szórakozás kifejezetten olcsónak mondható egy angol számára, mivel a közlekedés, a meccsjegy és a hotel együttes költsége [65 font] is olcsóbb, mint egy középkategóriás Premier League jegy.

Annak ellenére, hogy rekord összegű pénz áramlik a televíziós jogdíjakból a Premier League kasszájába, a jegyek árai emelkednek és nem csökkennek, amit az angol labdarúgás globalizálódásának tudhatunk be.

Az angol bajnokság vezetőinek így sincs okuk a félelemre, mivel a jegyek 95 %-a már elkelt és a nagy csapatoktól érkező hírek is több stadionbővítésről árulkodnak.

Forrás: bbc.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.12.04.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close