olimpia, Sportmarketing, többféle sportág — 2014/07/21 at 11:50

Sport témájú kalandparkot terveznek a barcelonai olimpia helyszínére

by

Gondolkodtál valaha is azon, hogy milyen lehet a 100 méteres sprint Usain Bolt ellen, vagy a legnagyobb futball sztárokkal egy csapatban játszani? A barcelonai olimpiai park újragondolásával létrejövő Open Campben mindezt kipróbálhatod!

Ahogy sajnos gyakran előfordul az ötkarikás játékok megrendezése után, az 1992-es barcelonai olimpiai park létesítményei kihasználatlanul állnak. 23 vállalat azonban összefogott, hogy új életet leheljen a városközpont közelében található Montjuïc hegyen elterülő 95 ezer négyzetméteres komplexumba.

Barcelona olimpiai park

A felújítás a tervek szerint nagyságrendileg 20 millió euróba kerül majd, viszont 240 új munkahelyet teremt és 53 millió eurót hoz Barcelonának. A konzorcium már alá is írt egy ötéves szerződést a város vezetőivel, amely szerint 30 millió euróért bérelték ki a létesítményeket. A belépőket 28 euróért kínálják majd, ami hasonló árkategória a többi kalandparkkal, és naponta 7 ezer vendéggel számolnak. Aki olimpiai versenyszámban szeretné megméretni magát, vagy labdarúgó, esetleg kosárlabda mérkőzésbe szállna be, annak 45 viszont eurót kell fizetnie. A jegyeket egy mobilalkalmazáson keresztül lehet majd megvásárolni, amely egyben idegenvezetőül is szolgál a sportparkban.

Barcelona 1992 logó

Szimulátorok és különböző interaktív digitális megoldások segítségével a látogatók 56 sportos mozgásformát próbálhatnak ki úgy, mintha olimpikonok lennének. Az élmény teljességét garantálja, hogy díjátadót is tartanak majd, valamint a zászlófelvonás sem maradhat el. Az ötletgazdák nyilatkozata szerint filmfelvételt készítenek minden ceremóniáról, ahol még drónokat is bevetnek, hogy otthon, a tévé előtt is újra lehessen élni a nem mindennapi kalandokat. 

Forrás: theguardian.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.07.21.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close