labdarúgás, Sportszponzoráció — 2014/07/07 at 11:50

Ki lesz a Manchester United új mezbeszállítója?

by

Elképzelhető, hogy az utolsó szezont kezdik a Vörös Ördögök a Nike szerelésben. A szerződésük az amerikai sportszergyártóval a bajnokság végén lejár és egyelőre még nem sikerült megegyezniük a folytatásban. A Unitednek azonban nincs izgulnivalója, másik két komoly érdeklődő is versenyben van.

Angol sajtóértesülések szerint a Manchester United mindenképpen jól jár az új mezbeszállítói szerződéssel. Jelenleg 24 millió fontot fizet évente ezért a Nike, de két nagy versenytárs, az adidas és a Warrior érdeklődése biztosan magasabbra tornássza az összeget.

Manchester-United-Nike

A Nike 2002 óta partnere a Unitednek és szeretné továbbra is megtartani a mezbeszállítói jogot. Az eddigi egyeztetések azonban nem vezettek eredményre, így lezárulta az az időszak, amíg exkluzivitást élveztek, ezentúl a versenytársak is megtehetik az ajánlataikat.

Real Madrid is all in

Kiszivárgott információk alapján a Nike új ajánlata 10 éves időszakra elérheti a 600 millió fontot, amelyet amerikai pénznemben számítva, csak „1 milliárd dolláros üzletként” emlegetnek. Ha a szerződés létrejön, akkor a Manchester United meze éri majd a legtöbbet, közel kétszeresét a jelenleg a legjobban fizetett Real Madridnál, a királyi gárdát ugyanis az adidas évente 31 millió fontért öltözteti.

Forrás: bbc.co.uk

One Comment

  1. Pingback: Manchester United: mezgyártó ennyit még nem fizetett futball klubnak | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.07.07.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close