labdarúgás, Sportszponzoráció — 2014/06/27 at 11:50

A FIFA kitiltotta a Beats fejhallgatókat a vb-ről

by

A hivatalos szponzora, a Sony védelmében a FIFA kitiltotta a stadionokból a vb idejére a Beats fejhallgatókat, miután egyre több sztárfocistát mutattak a kamerák a jellegzetes kiegészítők használatával.

A világbajnokság kezdete előtt egy héttel a Beats gyönyörűen elkészített, közel ötperces reklámmal jött ki, amelyben Neymar mellett olyan ismert labdarúgók szerepelnek, mint Robin van Persie, Louis Suarez, Javier Hernandez, Bacary Sagna, vagy Jozy Altidore. A kisfilmben a labdarúgók a mérkőzés előtti szokásos ráhangolódásukat végzik: zenét hallgatva szállnak le a csapatbuszról, vagy rendezik a gondolataikat az öltözőben, természetesen az összetéveszthetetlen Beats fejhallgatóikkal a fejükön.

A reklámban bemutatott életképek egyáltalán nem a valóságtól elrugaszkodott kitalációk, hanem mindennapi események a vb-stadionokban. Neymar és társai a mérkőzésekre, edzésekre, sajtótájékoztatókra rendre Beats fejhallgatóval érkeztek, a média pedig minden lépésüket dokumentálta. A torna egyik hivatalos partnere azonban a Sony. Az elektronikai cikkeket gyártó cég nem tűrte tovább, hogy a konkurencia túlzott figyelmet kapjon, így a nyomására a FIFA kitiltotta a stadionokból a Beats termékeket.

Neymar Beats fejhallgató

A Beats már a londoni olimpián is komoly gondokat okozott: több ezer fejhallgatót küldött a sportolóknak, akik örömmel használni is kezdték őket, amíg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság – szintén a hivatalos szponzorai védelmében – meg nem tiltotta mindezt. 

Forrás: Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.06.27.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close