Sportszemle — 2013/11/06 at 06:30

Sportszemle 2013.11.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Dedikált mezekkel Rakaczki és Adams gyógyulásáértA Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján közleményben jelentette be, hogy dedikált mezek elárverezésével kíván segítséget nyújtani a csapat fiatal labdarúgója, a leukémiával kezelt Rakaczki Bence, valamint a múlt szombati ellenfél Ferencváros súlyosan megbetegedett légiósa, Akeem Adams gyógyulásához.

Embedly Powered

Svájci hokicsoda: 500 lakos, 6000-es átlagnézőszámKét kis falu egy svájci völgyben, összesen 500 lakossal, de repülőtérrel és az esetek többségében megtöltött 7000-es hokicsarnokkal. S persze az Ambri-Piotta jégkorongcsapatával, amely az alpesi ország bajnokságának második helyén áll – az után, hogy az idény elején 5-3-ra kikapott az Alba Volántól az Ocskay-emléktorna döntőjében -, és amelynek másodedzője Diego Scandella, a magyar válogatott másodedzője is egyben.

Embedly Powered

Egymilliárdos uszodát adtak át ÚjpestenÚj uszodát adtak át a főváros IV. kerületében. Az egymilliárd forintos beruházást a kerületi önkormányzat finanszírozta. A Halassy Olivér Sportközpont – Városi Uszoda akadálymentes, földszinti öltözőket alakítottak ki a mozgáskorlátozottak, a látássérülteket Braille-írásos táblák, útmutatók segítik. Az uszoda fűtését és melegvíz-ellátását geotermikus energiával biztosítják, üzemeltetése a hagyományos fűtés felébe kerül.

Embedly Powered

Nem hollandok és nem németek vagyunkAz MLSZ edzőképzésért felelős vezetője szerint a magyar edzőknek igenis van lelkiismeretük, és a tudásuk legjavát adják. A baj a kiválasztásban van: szinte bárkiből lehetett edző, aki befizetett a tanfolyamokra. Elődje, Mezey György meg sem szólalt a válogatott botrányos vereségei után, Szalai pedig úgy érezte, ráömlött a múlt összes sara.

Embedly Powered

via Origo

Két mérkőzést kihagy a hokiválogatott kapitányaA háromból két mérkőzésen nem Rich Chernomaz szövetségi kapitány, hanem megbízott segítője, Sille Tamás irányítja majd a héten nemzetközi tornán szereplő magyar jégkorong-válogatottat. A szövetség a nyáron azzal a feltétellel hosszabbított szerződést további három évvel a kanadai szakemberrel, hogy fokozatosan beépíti a fiatalokat a felnőtt keretbe, így aztán az U20-as válogatott is az ő hatáskörébe tartozik.

Embedly Powered

Régiós központokat alakít ki a tornaszövetségRégiós központok kialakítását tűzte ki legfőbb célul a Magyar Torna Szövetség a sportágfejlesztési koncepciójában. Magyar Zoltán, a szövetség márciusban újraválasztott elnöke a Tornacsarnokban rendezett sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a sportág jelenleg Budapest-központú, ezért kell mindenképpen vidéki régiós központokat létrehozni.

Embedly Powered

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Újjászületés – a Győri Audi ETO KC BL-győzelmének hihetetlen története

Hamarosan könyv jelenik meg a Győri Audi ETO KC idei fantasztikus Bajnokok Ligája győzelméről.

Close