kosárlabda, Sportmarketing — 2013/06/26 at 11:50

Az NBA 2014-ben is visszatér Londonba

by

A londoni O2 Arena 2014-ben is NBA alapszakasz mérkőzésnek ad otthont. Januárban az Atlanta Hawks a Brooklyn Nets-szel méri össze az erejét az angol fővárosban.

Négy év alatt a negyedik NBA alapszakasz meccs érkezik Londonba, amely nagyban köszönhető az Anschutz Entertainment Group [AEG] közbenjárásának is. A cég ezer szállal kötődik a sporthoz: klubok, rendezvények és létesítmények tulajdonosa, hozzá tartozik a londoni O2 Arena is.

NBA basketball

Az Atlanta Hawks és a Brooklyn Nets összecsapása az egyetlen európai NBA alapszakasz meccs lesz a 2014-es szezonban. A londoniakon kívül még Mexico City lakói örülhetnek, hozzájuk ugyanis 2013 decemberében a Minnesota Timberwolves és a San Antonio Spurs látogat el egy tétmérkőzés erejéig. A liga történelme során először fordul elő, hogy két alapszakasz meccsnek két különböző ország ad otthont az Egyesült Államokon és Kanadán kívül.

hawks-nets-london-2014

A felkészülési mérkőzéseket gyakrabban viszi vendégségbe a liga. Októberben nyolcat is rendeznek a tét nélkül meccsekből Amerikán kívül, így NBA-sztároknak tapsolhat a közönség Isztambulban, Bilbaóban, Manchesterben, Manilában, Tajpejben, Sanghajban, Pekingben, valamint Rio de Janeiróban.

Forrás: nba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.06.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close