Sportszemle — 2013/06/17 at 06:30

Sportszemle 2013.06.17.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Konföderációs kupa: mezekTegnap este rajtolt a Konföderációs Kupa, ami néhány sportszergyártót megmozgatott annyira, hogy új mezbe öltöztesse a résztvevő válogatottat, mások viszont nem veszik ilyen szempontból komolyan a tornát. Nézzük az A csoport csapatainak gúnyáit! Kezdjük a házigazda brazilokkal, akik már februárban megmutatták az új garnitúrát.

Embedly Powered

A 16 éves magyar kamionos mindenkit legyőzöttMajor Benedek, az Oxxo Energy Truck Race Team 16 éves pilótája megnyerte a kamion Európa-bajnokság franciaországi fordulójának második, szombati versenyét, és ezzel a sorozat történetének a legfiatalabb futamgyőztese lett. Major az első futamon – amelyen csapattársa, Kiss Norbert harmadik lett – nyolcadikként zárt, így a sorozat szabályai szerint a második versenyt az első rajtkockából kezdte meg.

Embedly Powered

via Origo
Hatmilliárdos vesztességgel a csőd felé halad az NB IÜzleti szempontból toronymagasan az MTK a bajnok. Muszbek Mihály számokkal bizonyítja: a magyar futball pénzügyi rendszere fenntarthatatlan így. A magyar NB I-ben a klubok bevételeinek harmada nem üzleti alapú, a veszteség valójában hatmilliárd körüli, miközben van olyan ember, aki tavaly 1 milliárd 420 millió forint készpénzt tett egy magyar futballklubba; a számok egy csőd felé vezető utat mutatnak – mondta Muszbek Mihály sportközgazdász a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, hozzátéve: üzletileg az MTK a bajnok, a Fradi az elmúlt években 3 milliárdos veszteséget csinált.

Embedly Powered

Rózsa Csilla a világ legjobbjai közé lépettA magyar golf legnagyobb reménysége, a 16 éves Rózsa Csilla a Brit Női Amatőr Bajnokságon, a legjelentősebb európai női amatőr golfversenyen állt rajthoz a héten. Továbbjutott a selejtezőn, a verseny egyenes kieséses fázisában két magasabban rangsorolt ellenfelét is legyőzte. Második mérkőzésén az amatőr golfban igazi nagyágyúnak számító francia lányt ütött ki, a tavalyi egyéni Európa-bajnokot, Celine Boutier-t.

Embedly Powered

Európa-bajnok a magyar ügyvéd-válogatottJövőre Felcsút lesz a házigazdája az ügyvéd-világbajnokságnak (Mundiavocat). Reménykedhetünk a sikeres magyar szereplésben, hiszen a “főpróbát”, a vasárnap véget ért Európa-bajnokságot (Eurolawyers) a budapesti és pécsi ügyvédekre épülő magyar csapat nyerte Olaszországban. A Nápoly közelében fekvő, az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított festői szépségű Cilento-Paestumban rendezték meg.

Embedly Powered

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Grace klinika és Le Mans 24 órás versenye

Elgondolkodtató a kapcsolat a két esemény között. Van egyszer egy világhírű amerikai sorozat és egy ugyancsak nagy reputációnak örvendő autóverseny....

Close