labdarúgás, Sportmarketing — 2013/03/25 at 11:50

Soccket: az energiatermelő labda

by

A világ szegénység sújtotta területein gyakran évekig várnak a helybeliek, hogy az áramszolgáltatás eljusson hozzájuk. Az Uncharted Play a Soccket névre keresztelt energiatermelő futball labdával szeretné leszerelni ezt a problémát.

A Soccket egy olyan speciális labda, amelyik ingaszerű belső mechanizmusának köszönhetően kinetikus energiát raktároz el, miközben játszanak vele. Harminc perc labdázás után három órán át képes működtetni egy LED lámpát.

Soccket belülről

A Soccket egy picit nehezebb, mint egy hagyományos futball labda, viszont nem kell felfújni, így nem lyukad ki durva talajon sem. A külső borítása vízálló habból készül és széria tartozéka egy LED lámpa.

Soccket lámpa

A Soccketet jelenleg Mexikó és az Egyesült Államok hátrányos helyzetű, vidéki területein tesztelik.  A Soccket mögött álló szervezet, az Uncharted Play a Kickstarter crowdfunding [közösségi finanszírozás] oldalon tűzte ki célul, hogy ha sikerül 75 ezer dollárt összegyűjteni, akkor piacra dobják a labdát. A limitet elérték, úgyhogy tovább hajtanak a kiterjesztett projektcélokért: 100 ezer dollár esetén bevezetnek egy olyan eszközt is, amelyik a Soccket által megtermelt energiát méri, 150 ezer dollár elérésével pedig megvalósulhat egy telefontöltő adapter fejlesztésének finanszírozása is.

A Soccket több befolyásos ember tetszését elnyerte már, például Bill Gates és Ashton Kutcher egyaránt jó véleménnyel voltak a termékről.

Bill Gates és Ashton Kutcher véleménye a Soccketről

Forrás: mashable.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.03.25.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close