kosárlabda, Sportmarketing — 2013/02/19 at 12:00

SAP-technológián fut az NBA statisztikai platformja

by

Az NBA és az SAP együttműködésének köszönhetőn példátlan mennyiségű statisztikai adathoz férhetnek hozzá a kosárlabda szerelmesei a liga legújabb platformján.

Az nba.com/Stats oldalon ezentúl a szurkolók és a média munkatársai is hozzáférhetnek az NBA teljes hivatalos statisztikai adatgyűjteményéhez, amely eddig csak a liga képviselői, valamint a csapatok alkalmazottai számára volt elérhető. A hozzáférés ingyenes, a mutatók pedig lekérdezhetők lesznek a legelső, 1946-47-es szezontól kezdve pályára lépett valamennyi játékossal kapcsolatban. A mélyreható statisztikai bontások mellet, diagramok, legjobb kezdő ötös kombinációk és további érdekességek színesítik a tartalmat.

NBA Stats

Az SAP 2012 júliusában vált az NBA hivatalos üzleti analitikai szoftver partnerévé, ennek az együttműködésnek a gyümölcse az új oldal. Az nba.com/Stats az SAP HANA platformját használja a nagy tömegű statisztikai adatokat kezelésére. A kosárlabda rajongói nemcsak desktopról, hanem tabletről és mobil eszközökről egyaránt elérhetik az elemzéseket.

„A sport szerelmesei azért imádják a statisztikákat, mert közelebb hozza őket a játékhoz, illetve a kedvenc csapatukhoz és játékosukhoz” – nyilatkozta Steve Peck, az SAP globális stratégiai kezdeményezésekért felelős vezető alelnöke.

LeBron James és Kevin Durant

Az NBA és az SAP együttműködése több nemzetközi piacra terjed ki az USA-n kívül, köztük például Brazíliára, Németországra, Kínára, Oroszországra.

Forrás: nba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.02.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close