Sportszemle — 2013/02/07 at 06:30

Sportszemle 2013.02.07.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Mágikus állatok harcolnak az Afrika-kupánA sportújságírók többsége rémisztően fél a szóismétlésektől ( lásd még Esterházy Péter luzitánjait), főleg, ha egy szó olyan menthetetlenül kötőjeles, mint a Zöld-foki-szigetek. Az afrikai futballról írva ezt simán ki lehetne kerülni, mert a csapatok ragadványneve nemcsak, az, hogy a saját nyelvükön azt mondjuk válogatott, (vesd össze: Nationalelf, selecao), hanem mágikus erőt remélve, tudva legtöbbször magukra aggatnak egy-egy állatnevet is.

Embedly Powered

MOB: a BMX-nek, a gyeplabdának és a lovaglásnak jár a legkevesebb pénzA tavalyinál 400 millióval kevesebb, 1,5 milliárd forint szerepel a költségvetésben a versenysport, élsport soron, ezért a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tervezete szerint az egyes sportágak valamivel kevesebb sportszakmai támogatásban részesülnek, az egyéb állami forrásokkal együtt azonban összességében több pénzt kapnak.

Embedly Powered

via Hvg

Bejelentette visszavonulását Szávay ÁgnesBejelentette visszavonulását Szávay Ágnes, aki legjobbjaként a 13. helyen állt a női tenisz-világranglistán.

Embedly Powered

via Mno

Elvehetik Katartól a futball-vb-t2013. február 6., szerda 13:00 Korrupciógyanú miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) újraszavazhat a 2022-es világbajnokság korábban Katarnak ítélt rendezési jogáról. A Sport Bild című lap szerdán azt írta a FIFA végrehajtó bizottságából származó információkra hivatkozva, hogy májusban, a Mauritiuson rendezendő FIFA-kongresszuson megismételhetik a szavazást.

Embedly Powered

Tomoriék az összeomlás határára taszították a ValceátKét hónapja nem kaptak fizetést az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapatának játékosai, de erre csak a Ferencváros elleni váratlan hazai Bajnokok Ligája-vereség után derült fény. Román lapértesülés szerint amennyiben vasárnap nem sikerül nyerni Ljubljanában, a klub valószínűleg összeomlik.

Embedly Powered

via Origo

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hagyd, hogy vérezzen,…

...az hoz a konyhára. Ez lehetne akár a jelmondata is az UFC-nek, az Ultimate Fighting Championshipnek, ahol kemény férfiak, csekély számú...

Close