Sportszemle — 2013/01/28 at 06:30

Sportszemle 2013.01.28.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Rég nézték le ennyire a magyar sportotAz 1992-es barcelonai a magyar sport második legsikeresebb olimpiája volt, egy hét alatt tíz aranyérmet nyertünk, a másodikra már csak egy maradt, de a helsinki tizenhat után akkor voltunk a csúcson. Pláne, hogy volt még 12 ezüst és hét bronz. Összesen harminc érem, jó ideig elérhetetlen lesz ez a magasság.

Embedly Powered

Gőzerővel készülnek az európai ifiolimpiára„A költségek mintegy felét adja az állam, a felét pedig mi tesszük hozzá, hogy egy ilyen nagyszabású versenyt megrendezhessünk” – fogalmazott az EYOF-projektről Borkai Zsolt. A kormányzat közel tízmilliárdos garanciát vállalt a projektre, ezt biztosan fel is használják, az idei állami költségvetésben pedig már 1,6 milliárdos, elsősorban infrastrukturális beruházásokra szánt összeg szerepel; „itt uszodát szeretnénk építeni, ez az első lépés, aztán következik a hozzá kapcsolódó úthálózat kiépítése” – jegyezte meg.

Embedly Powered

via Mno
A pályán a játék a fontos, valamint a türelem – Interjú Leisztinger TamássalA milliárdos magánvagyonnal rendelkező, Magyarország 10 leggazdagabb embere között számon tartott vállalkozót a labdarúgásról, a DVTK-ról kérdeztük. – Két és negyed éve, hogy szerepet vállalt a diósgyőri labdarúgásban, a klub működtetéséhez szükséges anyagiak előteremtésében. Az első időszakban nagyokat léptek, hiszen 2011-ben feljutott a csapat az élvonalba, majd NB I-esként remek őszt produkált. Berecz Csaba exkluzív interjúja az Észak-Magyarországon.

Embedly Powered

via Boon

Abszolút világcsúcs Sidi PétertőlSidi Péter hibátlan, 600 körös teljesítménnyel, vagyis az abszolút világrekord beállításával győzött a müncheni nemzetközi sportlövő viadalon szombaton.

Embedly Powered

via Hvg

Új futballkorszak kezdődik: 2020-ban 13 ország 13 városa rendezi az Eb-tTizenhárom ország egy-egy városában lesznek mérkőzések a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon a kontinentális szövetség (UEFA) pénteki bejelentése szerint. Gianni Infantino UEFA-főtitkár elmondta: amellett, hogy országonként legfeljebb egy helyszín lesz engedélyezve, a két elődöntőt, illetve a finálét ugyanabban a stadionban rendezik. Hozzátette, a jelentkezők közül jövő év szeptemberében jelölik ki a rendező városokat.

Embedly Powered

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Újabb rekordot állított fel a Real Madrid a pénzügyi ligában

A Deloitte 2013-as Football Money League riportja szerint a Real Madrid lett az első sportklub a világon, amely egy év...

Close