Sportszemle — 2013/01/18 at 07:00

Sportszemle 2013.01.18.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Indul az országos stadionfelújítási-projektAz MLSZ tervei szerint három év múlva jóval több telt házas meccs lesz az NB I.-ben, mivel kisebbek, lényegesen kulturáltabbak, az európai minimumnak megfelelőek lesznek a csapatok stadionjai, mondta Vági Márton, az MLSZ főtitkára a csakfoci.hu-nak. A modernizálást májusban kezdik, kormánypénzből, ott, ahol több a néző.

Embedly Powered

Veszélyes lehet Janics házassági trükközéseÁbrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára azt mondta: elképzelhető, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul – egyelőre meghiúsult – országváltása kapcsán.

Embedly Powered

via Hvg

Telesport.hu – Öt óra alatt lezavarnák az öttusaversenyeketA lézeres lövészet bevezetése után sem áll le a modernizálással a Nemzetközi Öttusa Szövetség, amely a riói olimpián még rövidebb időtartamban, egy helyszínen bonyolítaná le az öt számot. A jegyet váltó nézők így helyváltoztatás nélkül követhetnék az eseményeket.

Embedly Powered

Nem várható futballcsoda az akadémiáktólA magyar labdarúgás szerdai fórumán az egyik legsikeresebb előadás az utánpótlás helyzetével foglalkozott. A felvetés önmagában népszerű: várható-e a csoda az akadémiáktól? Az agárdi, az MTK-val kapcsolatban álló, tizenegy válogatottat felnevelő akadémia szakmai vezetője, Tamási Zsolt tette fel ezt a kérdést, és levezette, ha – iskolai párhuzammal élve – a gimnáziumban kell megtanítani a gyerekeket az alapokra, ha akkor kell helyrehozni a korábbi hibákat, akkor szakmailag semmiképp sem megalapozott a fokozott és gyors eredményvárás.

Embedly Powered

A FIFA felülírja a törvényeketAki zsidózik, a szabad véleménynyilvánítás jogát gyakorolja. A médiajogász rámutat: a rendőrségnek nem volt oka beavatkozni a magyar-izraeli mérkőzésen. Dr. Koltay András írása az FFT-nek. Dr. Koltay András egyetemi docens arra az ellentmondásra mutat rá írásában, amely szerint a rasszista megnyilvánulások ügyében a FIFA szabályai felülírják a hazai alkotmányos jogot és nagyon nehezen ellenőrizhető, szankcionálható helyzetet szülnek, amelyre a példátlanul súlyos, a magyar-román mérkőzésre zártkapus rendezést előíró büntetés is jelez.

Embedly Powered

Telesport.hu – Federer rózsaszínben sem kegyelmezA négyszeres győztes Roger Federer szokatlan színű öltözékben is könnyedén jutott a harmadik fordulóba a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A 18. Grand Slam-serlegére hajtó svájci sztár magabiztosan verte csütörtökön a szintén 31 éves orosz Nyikolaj Davigyenkót, 18-2-re alakítva kettejük különpárharcát.

Embedly Powered

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az orosz mesevilág ihlette a szocsi olimpia fáklyáját

Madártollra emlékeztet a jövő évi szocsi téli játékok olimpiai váltójának fáklyája, amelyet Moszkvában mutattak be.

Close