labdarúgás, Sportpolitika, UEFA — 2012/12/08 at 22:28

Európa nagyvárosaiban rendezik meg a 2020-as labdarúgó kontinenstornát

by

Az UEFA támogatta Platini elképzelését: Országok helyett városok lesznek a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság házigazdái.

Az Európai Labdarúgó Szövetség [UEFA] legutóbbi ülésén elfogadta Michel Platini elnök korábban többször vázolt kezdeményezését. A jelenlegi rendszerben egy, vagy közösen két ország ad otthont a négyévenkénti futballtornának, 2020-tól azonban az egész kontinenst bevonják a viadal rendezésébe. A változásokat a szervezet főtitkára, Gianni Infantino jelentette be.

Az UEFA közleménye szerint a nemzeti szövetségekkel folytatott konzultációk során különösen pozitív fogadtatást kapott az ötlet. A házigazdák számára az új lebonyolítás gazdaságilag kevésbé megterhelő, ugyanis egy adott országnak nem kell tíz stadiont, vagy repülőteret építenie.

2016-ban tehát Franciaország lesz tehát az utolsó, amelyik nemzetként adhat otthont a labdarúgó Európa-bajnokságnak, utána szétszórják a rendezést a kontinens városaiban. 2016-ban is lesz változás a sorozatban: a 16 csapatos formátumról 24 résztvevősre bővítik.

A Bild információi alapján Berlin, London, Madrid, Lisszabon, Róma, Moszkva, Párizs, Amszterdam, Brüsszel, Bázel, Athén, és Zágráb lehet helyszín, míg az angol szövetség [FA] jelezte, jelölni készül a döntő megrendezésére a londoni Wembleyt. A változtatás leginkább azokat az országokat érinti fájdalmasan, akik korábban már jelezték rendezési szándékukat a 2020-as viadalra. Ilyen Törökország, illetve Skócia, Wales és Írország, akik közösen terveztek pályázatot.

Forrás: uefa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Élesben bizonyíthatnak a gólbíró rendszerek

A házigazdaként résztvevő japán Sanfrecce Hirosima és az új-zélandi Auckland City selejtezős összecsapásával kezdetét veszi a labdarúgó klubvilágbajnokság, amelynek döntőjét...

Close