labdarúgás, Sportszponzoráció — 2012/10/16 at 08:00

Szponzori megállapodás az MLSZ és a Telekom között

by

Két évre szóló együttműködési szerződést írt alá hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség [MLSZ] és a Magyar Telekom.

Az ünnepélyes eseményen Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével a szerződést, amely elsősorban a felnőtt és az utánpótlás válogatottak támogatásáról szól, de az amatőr futball számára is segítséget jelent.

“A kormányzat által kialakított TAO-pénzeknek köszönhetően az utánpótlás és az amatőr labdarúgás komoly forrásokhoz jutott, ugyanakkor a profi futball üzleti alapon szerveződik, a válogatott pedig ebbe a kategóriába tartozik – mondta Csányi Sándor. – Emellett természetesen külön öröm, hogy a Telekommal aláírt megállapodás az amatőr futballra és az utánpótlás-nevelésre vonatkozóan is segítséget jelent a 10 éves stratégia mentén dolgozó szövetségünknek.”

Christopher Mattheisen úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy a Telekom jó partnere lesz az MLSZ-nek és a magyar futballnak, s a cég a lehetőségeihez mérten újszerűen és sokoldalúan igyekszik majd segíteni a szövetséget.

“A fejlődéshez, az előrelépéshez, illetve a sikeres magyar labdarúgás felépítéséhez szeretnénk hozzájárulni, ami pedig az amatőr futballal kapcsolatos támogatást illeti, igyekszünk az MLSZ-szel közösen olyan programokat kidolgozni, amelyek ezen a területen komoly segítséget jelentenek a szövetségnek” – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

Csányi Sándor a válogatott eddigi vb-selejtezős szereplésével kapcsolatban azt mondta, az MLSZ és a csapat is sok kritikát kapott, különösen a Hollandiától elszenvedett 4-1-es vereség után, de meggyőződése, hogy nem egy-két mérkőzésen dől el minden.

“Ha a továbbiakban is azt az utat követjük, amelyet előzetesen kijelöltünk, akkor eredményesek lehetünk – fogalmazott az MLSZ elnöke. – Egyértelműen előrébb járunk, mint 2010 előtt, ezt bizonyítja a világranglistán átlagban elfoglalt helyünk, illetve az Egervári Sándor szövetségi kapitány vezette csapat 65 százalékos sikeraránya. Bízom abban, hogy eredményesen vesszük a vb-selejtezőket, de akkor sem fogom elveszíteni a hitem, ha most nem jutunk ki a vb-re.”

A magyar válogatott ma este 20:30 órától a török csapattal játszik világbajnoki selejtezőt a Puskás Ferenc Stadionban.

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az NBA januárban visszatér Londonba

Januárban ismét NBA alapszakasz mérkőzést rendeznek Londonban: a Detroit Pistons a New York Knicks-szel csap össze. David Stern, az NBA...

Close