jégkorong, Sportgazdaság — 2012/10/01 at 08:00

Törölték az előszezont az NHL-ben

by

Törölték a teljes előszezont csütörtökön az észak-amerikai profi jégkorongligában, mivel a lezáratlan bérvitában továbbra sem született meg az új kollektív szerződés a klubtulajdonosok és a játékos-szakszervezet között.

A 30 csapat eredetileg szeptember 21-én kezdte volna meg a felkészülést, de mivel a tulajdonosok és a játékos-szakszervezet [NHLPA] nem tudott megegyezni egymással az új kollektív szerződés [Collective Bargaining Agreement – CBA] ügyében, ezért Gary Bettman az NHL komisszárja kihirdette a lockoutot. A lockouttal az összes játékost kizárták az észak-amerikai jégkorong-bajnokságból, így a hokisok még edzésre sem használhatják a klubok létesítményeit. Az előszezon szeptemberi meccseit egy hete törölték, és a mostani döntéssel még kétségesebbé vált az október 11-re tervezett idényrajt.


Az NHL alkalmazottai október 1-jétől csak heti négy napot dolgoznak, ennek megfelelően fizetésük húsz százalékáról le kell mondaniuk.

A tulajdonosok és a játékosok álláspontja a tárgyalások során nem közeledett az egyik legfontosabb kérdésben: a 3,3 milliárd dollárra becsült bevétel elosztását illetően. Az érvényét vesztett korábbi megállapodás szerint a játékosokat a bevételek 57 százaléka illette meg, a klubtulajdonosok ugyanakkor 47 százalékra akarják csökkenteni ezt az arányt.

Az NHL történelmében ez a negyedik lockout, és a harmadik, amelyik Gary Bettman vezetése alatt történik. Az idei szezon elvileg 82 meccses alapszakasza 2013. április 13-án zárulna le, és három nappal később kezdődne a rájátszás.

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Douchev-Janics Natasa szerb színekben folytatja

A háromszoros olimpiai, 18-szoros világ- és 17-szeres Európa-bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa csütörtökön jelezte, hogy szerb színekben folytatná pályafutását.

Close