olimpia, Sportmarketing — 2012/07/30 at 08:00

Olimpiai villamos jár Budapesten

by

A magyar olimpiai csapat arculati elemeivel  dekorált villamosok járják Budapestet az ötkarikás játékok ideje alatt. Az utasok két LCD televízión nyomon követhetik   az MTV londoni adásait és moderátor segítségével szurkolhatnak a magyar olimpikonoknak.

A 175 utas szállítására alkalmas hannoveri kocsikból kialakított Magyar Olimpiai Csapat Szurkolói Villamosa a múlt hét végén mutatkozott be a Deák téren. Az eseményen részt vett Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, dr. Nébald György olimpiai bajnok kardvívó, Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, illetve a szervezők és a támogatók.


A kezdeményezés a Teamforce sportmarketing ügynökségtől származik, akik a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával egy különleges, mozgó olimpiai klubot szerettek volna létrehozni. Az ötlet megvalósításához a BKK és a BKV egy 27 méter hosszú, TW 6000 típusú „hannoveri” villamost biztosított, ami 2012. július 27-én, péntektől kezdődően az ötkarikás játékok 16 napja alatt hétköznapokon és hétvégéken az 1-es, a 3-as és a 61-es villamosok vonalán, menetrend szerinti járatként közlekedik.


A szervezők legfontosabb célja az volt, hogy közelebb hozzák, elérhetőbbé tegyék a magyar emberek számára a sport közösségi élményét egy olyan helyszínen, ahol folyamatosan sok ember fordul meg, és a lehető legtöbb korosztály képviselteti magát. A villamoson található két LCD televízió jóvoltából az utasok figyelemmel követhetik a londoni játékok eseményeit, és az MTV adása alatt moderátor segítségével szurkolhatnak a magyar csapatnak. A villamoson megtekinthető tablón pedig az idén 100 éves BKV Előre SC olimpikonjaira emlékeznek.

A BKK honlapján, illetve Facebook oldalán külön Szurkolói Kvízt is indít, melynek keretében augusztus 12-éig folyamatosan kérdéseket teszünk majd fel a régmúltból és a közelmúltból. A kvízjáték kérdéseire helyesen válaszolók BKK-s ajándékcsomagokat és szurkolói relikviákat nyerhetnek.

Az olimpiai villamos utasai a játékok végeztével  a jelenlegi tervek szerint a londoni magyar sporthősökkel is találkozhatnak.

Forrás: bkk.hu, mob.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Már megint az a fránya dopping…

Ahogy közeledik az Olimpia, megint előtérbe kerültek a doppingellenőrzések, doppingesetek. A következő cikkben két egymástól eltérő ügyet szeretnék bemutatni.

Close