labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2012/04/23 at 08:00

A Disney vállalattal lépett partnerségre az AS Roma

by

Többoldalú stratégiai megállapodást kötött az AS Roma a Disney-csoport tulajdonában lévő ESPN Wide World of Sports Complex-szel, amelynek keretében az olasz labdarúgó klub a minden igényt kielégítő létesítményben tartja a téli felkészülését.

A 6 évre szóló együttműködésnek köszönhetően az ESPN Wide World of Sports Complex lett a háromszoros olasz bajnok hivatalos téli edzőközpontja. Az AS Roma ezen kívül bemutató partneri szerepet kap a Disney-csoport tulajdonába tartozó korosztályos labdarúgó tornák esetében, és benevezi saját akadémiai csapatait a Disney’ Soccer Showcase-re, amely az Egyesült Államok egyik legrangosabb ifjúsági kupája. Az itáliaiak továbbá kiemelt reklámfelületek felett rendelkezhetnek a létesítményen belül.

Az AS Roma partnersége megerősíti komplexum vezető szerepét a tengerentúli sportéletben, különös tekintettel az ifjúsági sportban betöltött pozíciójára. Az olasz klub olyan nagy nevek mellé csatlakozik a Disney létesítmény használatával kapcsolatban, mint a Tampa Bay Buccaneers [NFL], az Orlando Magic [NBA], vagy az Atlanta Braves [MLB].

Az ESPN Wide World of Sports Complex egy 89 hektáron elterülő, 100 millió dollárból épített sportkomplexum az egyesült államokbeli Lake Buena Vistában. A létesítményt 1997-ben adták át, akkor még Disney’s Wide World of Sports Complex néven, majd 2009-ben keresztelték át a Disney-csoport tulajdonában lévő ESPN televíziós sportcsatornáról. A komplexumban többek között atlétika, labdarúgó, amerikai futball, baseball és tenisz pályák is megtalálhatók, mindemellett a különböző méretű csarnokokban lehetőség van kosárlabda és röplabda mérkőzések, valamint torna és küzdősport versenyek rendezésére.

 

Forrás: asroma.it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Európai olimpiai konferencia Budapesten

Újabb sportdiplomáciai siker: április végén, utoljára a nyári ötkarikás játékok előtt, hazánkban ülésezik az Európai Olimpiai Bizottság.

Close