autósport, rövidhír, Sportmarketing — 2012/03/27 at 08:00

Közel az aláíráshoz a Concorde Agreement

by

Bernie Ecclestone bejelentette, hogy a legtöbb csapattal, így a Ferrarival, a Red Bull-lal és a McLarennel is sikerült megállapodnia a következő, 2013-tól életbe lépő kereskedelmi keretszerződésről.

Az aktuális Concorde Agreement, amely a csapatok részvétele mellett a televíziós jogdíjak és a versenydíjak szétosztását is szabályozza a Forma 1-ben, ez év végén lejár. A sportág és az istállók vezetői komoly pozícióharcot folytatva már régóta egyeztetnek a következő, 2013-tól 2020-ig érvényes változatról.

A múlt héten arról szóltak a találgatások, hogy Ecclestone ajánlatot tett a csapatoknak. Többször felmerült, hogy a Ferrari és a Red Bull Racing külön juttatásokban részesülhet, valamint az is, hogy egyes csapatok részesedést kaphatnának a sportból, ha a Forma-1 részvényeit a tőzsdére viszik.

A legújabb hírek szerint az istállók többségével – beleértve a „három nagyot”, azaz a Ferrarit, a McLarent és a Red Bull Racinget –sikerült megegyezni az új Concorde Agreementről, így a kiscsapatokon kívül már csak a Mercedes és a Williams nem adta be a derekát. A saját csapattal két éve visszatért német autógyár állítólag elégedetlen a felajánlott feltételekkel, ami azért adhat okot aggodalomra, mert motorszállítóként további három alakulattal áll kapcsolatban.

Forrás: en.espnf1.com, f1hirek.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Real Madrid álomsziget

Galaktikus álmokat szövöget a spanyol sztárklub: a Santiago Bernabéu Stadionban egy Real Madrid témájú álomsziget terveit mutatták be, amelyet az...

Close