autósport, rövidhír, Sportmarketing — 2011/09/28 at 17:35

Pozícióharc a Forma 1-ben

by

A Foma 1-es csapatok szövetsége [FOTA] tanácsadó vállalatot fogadott fel, hogy megvizsgálja a sportágban való érdekeltség vásárlásának lehetőségét. Közben kisebb nézeteltérésük akadt sorozat vezetőivel, a szervezet nehezményezi, hogy az illetékesek nem szabályszerűen jártak el a 2012-es versenynaptár jóváhagyásakor.

A Forma 1-es csapatok magyarázatot várnak a sorozat kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-tól, ugyanis a jóváhagyásuk nélkül véglegesítették a jövő évi versenynaptárat. A Forma 1 egyik alapdokumentumának számító Concorde Agreement kimondja, hogy amennyiben 17 futamnál több van egy szezonban és a versenyek több mint felét Európán kívül rendezik meg, a csapatok beleegyezése szükséges a versenynaptár jóváhagyásához. 2012-ben 20 futam lesz, ráadásul 11 tengerentúli. Különösen a menetrend ázsiai és amerikai futamokkal teletűzdelt utolsó része sűrű, amely logisztikai nehézséget okozhat és extra költségeket jelenthet az istállóknak.

Ecclestone nem kívánt komolyabban foglalkozni az üggyel. „Nem kell elutazniuk a versenyekre, ha nem akarnak. Ha nem tetszik nekik a folyamat, akkor forduljanak a rendőrséghez. Szerencsések, hogy vannak versenyeink, máskülönben ki kellene szállniuk az üzletből” – nyilatkozta az angol üzletember.

A FOTA a 2012 végén lejáró, a csapatok részvétele mellett a televíziós jogdíjak és a versenydíjak szétosztását is rögzítő Concorde Agreement újratárgyalása előtt szeretné megerősíteni pozícióját. Szeptember közepén felfogadták a DC Advisory Partners vállalati tanácsadó céget, hogy vizsgálja meg, milyen lehetőségei vannak a szervezetnek üzleti részesedés vásárlására a sportágban. A Forma 1 jelenlegi többségi tulajdonosa a magántőke befektetésekkel foglalkozó CVC Capital Partners.

Forrás: formula1.com

One Comment

  1. Pingback: Közel az aláíráshoz a Concorde Agreement | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Barcelona-klubtagok megszavazták a mezreklámot

A Barcelona pártolói tagsága úgy döntött, hogy maradhat a Qatar Foundation felirata a csapat mezén, amely az első fizetett mezreklám...

Close