autósport, rövidhír, Sportpolitika — 2011/12/06 at 08:01

A Ferrari és a Red Bull Racing kiszállt a FOTA-ból

by

Nem sikerült megállapodásra jutni a források korlátozásával kapcsolatban, ezért a Ferrari és a Red Bull Racing kilépett a Forma 1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezetéből [FOTA].

Többszöri próbálkozást követően az évadzáró Brazil Nagydíjat követően a száguldó cirkusz csapatai újra összeültek, hogy véget vessenek a hónapok óta húzódó vitának a források korlátozására vonatkozó egyezménnyel [RRA] kapcsolatban. Az RRA határozza meg, hogy a csapatok mennyit költhetnek az egyes erőforrások használatára, vagyis szabályozza többek között a versenyekre utazó személyzet létszámát, a szélcsatorna működési idejét és a tesztnapok mennyiségét.

A tárgyalások azonban ezúttal is sikertelenek voltak, nem sikerül egyezségre jutni a döntő kérdésekben, ezért a mezőny legjelentősebb csapatai közül kettő, a Ferrari és a Red Bull Racing kilépett az érdekvédelmi szervezetből. Korábban mindkét istálló vezetői kétségüket fejezték ki a 2008 óta működő FOTA jövőjét illetően, noha a csapatok együttműködését és a költekezési egyezményt egyaránt fontosnak tartják.

A FOTA legfrissebb alapszabálya szerint a csapatok két hónapos felmondási idővel válhatnak ki a tömörülésből, ami azt jelenti, hogy a Red Bullnak és a Ferrarinak hivatalosan csak február elején szűnik meg a tagsága a szövetségben – feltéve, ha addig nem változtatnak álláspontjaikon.

Forrás: autosport.com, f1vilag.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Messit leigazolta az EA Sports

Az Electronic Arts Inc. szerződést kötött a Barcelona szupersztárjával, Lionel Messivel, aki az EA Sports FIFA termékcsaládjának arcaként szerepel majd...

Close