rövidhír, Sportmarketing, többféle sportág — 2011/09/23 at 17:10

Egymillió forintos pályázat fiatal sportolók számára

by

Fiatal sportolók támogatására 1 millió forint értékű, egyéves menedzseri szerződésre szóló pályázatot írt ki a Felix Promotion. A Facebookon legtöbb szavazatot kapó 10 tehetség közül Vincze Ottó és Csábi Bettina segítségével választják ki a Jövő Bajnokait.

Drasztikusan csökken a fiatalok mozgási kedve, erre utal legalábbis az, hogy a szabadidő-, illetve versenysportokat képviselő egyesületeknél az elmúlt 8-10 évben a felmérések szerint megközelítőleg harmadára csökkent az aktív tagok száma. Rácz Felix sportmenedzser tapasztalatai szerint legtöbbször azok a gyerekek választják a mozgásban gazdag életmódot, akiknek a szülei is hasonló életvitelt folytatnak.

„Nincs annál értékesebb, mint ha a családtagok jó példával járnak elől. Persze az iskolában is akadhatna több, a sport fontosságát szem előtt tartó pedagógus. Ma azonban egyre kevesebbszer találkozhatunk ilyennel. Hogy miért? Mert míg korábban a mozgás iránt elkötelezett tanárok szabadidejüket szívesen fordították önzetlenül az általuk kedvelt sportág népszerűsítésére, addig ma inkább bevétel orientálttá váltak és főállásuk végeztével edzőként, magánoktatóként folytatják a munkanapjukat” – mondta a Felix Promotion vezetője, aki több tehetséges fiatal versenyzőt képvisel számos sportágban a tenisztől az ökölvíváson át egészen a wakeboardig.

A szülők is kicsit hasonló helyzetben vannak: pénzt keresnek, próbálnak nyugodt hátteret biztosítani a gyerekeik életéhez, és közben biztonságban tudni őket. Csak éppen a közös tevékenységre, a mozgás örömére nem marad mindig idejük és energiájuk.

A szakember viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy a tehetség csak akkor derül ki, ha a gyerekek elkezdenek mozogni, kiválasztják a nekik leginkább tetsző sportágat és álmokat szőnek az elérhető sporteredményekről. Ehhez szükséges a felnőtt társadalom támogatása és fontosak a példaképek . Legyen szó szülőről, tanárról vagy éppen egy ismert sportolóról.

„Természetesen nem kerülhet mindenki az élmezőnybe, és nem építhet mindenki profi karriert. De ha valaki végül „csak” sportol, akkor is nyertünk egy példaképet és egy egészséges embert a társadalomnak” – vélekedik Rácz Felix.

A menedzseriroda – ösztönözve a fiatalok sportolási kedvét – a Facebook oldalán indította útjára a Jövő Bajnoka pályázatot. A pályázaton minden magyar ajkú, ifjúsági, valamint junior korosztályhoz tartozó, bármilyen sportágban aktív és legalább országos bajnoki helyezéssel rendelkező sportoló indulhat.

Az y generáció körében ma a Facebook az egyik legnépszerűbb platform, és ez alól nem jelentenek kivételt a sport iránt érdeklődő fiatalok sem. „Ezért döntöttünk úgy, hogy a közösségi média segítségével közelítjük meg a fiatalokat. Lehetőséget adva nekik, hogy barátaik, a csapat-, illetve egyesületi tagjaik és rajongóik szavazatai segítségével közelebb jussanak a céljaikhoz. A tíz legtöbb „Like”-ot összegyűjtött pályázó közül Dr. Csábi Bettina, volt profi világbajnok ökölvívó és Vincze Ottó, volt válogatott labdarúgó segítségével választjuk ki a két – egy lány és egy fiú – befutót” – tette hozzá Rácz Felix.

Az iroda egy éves időszakra vállalja a nyertesek arculatépítését – például weboldal készítését, fotózást -, a megfelelő kommunikációs stratégia kiválasztását és a sportoló érdekképviseletét, továbbá a Felix Promotion által szervezett magyarországi rendezvényeken megjelenést biztosít részükre.

A közönségszavazás a Felix Promotion Facebook oldalán október 21-ig tart és október 28-án hirdetik ki, hogy kik lettek a Jövő Bajnokai.

Forrás: Felix Promotion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Személyre szabható egyenhonlapokra kötött szerződést a Football League

Az igazgatása alá tartozó 86 klub számára rendelte meg a digitális platformok új generációját az angol labdarúgó liga médiára specializálódott...

Close