rövidhír, Sportgazdaság, tenisz — 2011/09/14 at 17:35

Djokovics megdöntötte az ATP Tour pénzdíj rekordját

by

Novak Djokovics az US Open megnyerésével rekordösszegű pénzdíjat teniszezett össze az idén az ATP tornák során: 10,6 millió dollárnál tart két hónappal az idény vége előtt.

A 24 éves szerb klasszis az US Openen elért sikeréért 2,3 millió dollárt tehetett zsebre, ebből 1,8 millió járt Rafael Nadal legyőzéséért a döntőben és további 500 ezer azért, mert az első helyen végzett a hathetes időtartamot felölelő, a Grand Slam tornát körülvevő US Open Series versenysorozaton.

Djokovics az idén kiválóan szerepel: 64 győzelem mellett csupán két mérkőzést veszített el, az US Openen kívül megnyerte az Australian Opent és Wimbledont is – a hatodik férfi teniszező, aki egy naptári éven belül három Grand Slamen tudott diadalmaskodni -, míg a Frech Openen az elődöntőig jutott. Ezzel a teljesítménnyel csak a Grand Slam tornákat figyelembe véve 6,2 millió dollárt keresett. Djokovics év közben átvette a világranglista vezetését is, és még folytathatja kiváló sorozatát a november végi Mesterek Kupájával záruló szezonban.

Djokovics idei teniszhez kapcsolódó bevételei Nadal rekordját adták át a múltnak. A spanyol sztár 10,2 millió dollárt kasszírozott tavaly, de Nadalnak 17 tornán való részvételre volt szüksége ennek elérésére, míg Djokvics 12 versenyen szerepelt ebben a szezonban. Rajtuk kívül egyedül Roger Federernek sikerült átlépnie a 10 millió dolláros álomhatárt: 2007-ben 16 tornán 10,1 millió dollár pénzdíjat teniszezett össze.

Djokovics tíz kupát nyert eddig 2011-ben, köztük öt ATP World Tour Masters tornát, amely szintén rekord a maga nemében. Az US Open diadallal 38,9 millió dollárra növelte a karrierje során begyűjtött pénzdíjak összegét.

Forrás: bloomberg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Gazdasági fellendülést hozott a Juventus-nak az új stadion

A klub vezérigazgatója szerint az új, saját tulajdonban lévő stadionjának köszönhetően a Juventus négy-öt év gazdasági versenyelőnyre tehet szert a...

Close