Pályavédelem a mérkőzések elmaradása ellen

by

A Real Madrid és az IFK Göteborg is szerződést kötött a brit Matchsaver vállalattal, amely pályatakaró-rendszereket telepít a stadionokba, hogy rossz időjárás esetén megóvják a játéktér állapotát.

Tenisz mérkőzések során már láthattunk olyat, hogy a labdaszedők rossz időjárás közeledtével, vagy az eső eleredtével vízhatlan ponyvát húznak a pályára, így próbálva megóvni a játéktér állapotát. A brit Matchsaver cég terméke hasonlóképpen működik: gombnyomásra tíz perc alatt vízhatlan réteggel borítja be a pályát.

A kézi távirányítóval működtethető rendszer a pálya szélén elhelyezett kisméretű tárolókból tekeri le a speciális anyagot, amely amellett, hogy nem engedi át a vizet, megszűri az UV-sugárzást. A Matchsaver újrafelhasználható anyagból készül, és stabilan működik -40°C és +75°C között. Hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően, az alácsövezett játékterek fűtési költsége 75 százalékkal csökkenthető, ha a pályatakaró ki van feszítve.

A Matchsaver bármilyen sportág szabadtéri stadionja esetén alkalmazható. Használatával minimálisra csökken a mérkőzések elhalasztásának rizikója, amely megkíméli a klubokat az újrarendezés költségeitől. Eddig több mint 40 rendszert installáltak világszerte, és olyan egyesületek tartoznak a cég ügyfelei közé, mint a Chelsea, a Juventus, az AEK Athén, vagy a Schalke.

Forrás: matchsaver.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Kezdődik a versenyfutás a 2020-as olimpiáért

A szeptember elsejei határidő lejártával hat város jelezte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felé, hogy indul a 2020-as olimpiai játékok rendezéséért.

Close