egyetemi sport, rövidhír, Sportmarketing — 2011/01/24 at 14:09

Saját ESPN-csatornát kap a Texasi Egyetem

by

A Texasi Egyetem [University of Texas – UT] húsz évre szóló, 300 millió dollár értékű szerződést kötött az ESPN televíziós társasággal egy 24 órás csatorna indítására, amely az intézmény sportéletét mutatja be és élőben közvetíti a kiemelt sporteseményeit.

A szeptemberben induló csatorna egyelőre névadásra vár, de azt már biztosan tudni lehet, hogy több mint 200 egyetemi sporteseményt sugároz majd évente, amerikaifutballtól kezdve, kosárlabdán át az olimpiai sportágakig. A 24/7 műsorban az élő közvetítéseken kívül helyet kapnak hírek, összefoglalók, mérkőzés előtti és utáni elemzések, stúdióbeszélgetések, múltidézők, valamint kisebb részben oktatási és kulturális programok is.
A TV-csatornát egy online platform egészíti ki, így az egyidőben zajló, vagy egymást részben fedő történésekről sem marad le senki.

Texas Longhorns amerikaifutball
A húsz évre szóló 300 millió dolláros szerződésből az egyetem 82 százalékot, vagyis 247,4 millió dollárt kap, a maradék rész az üzletet létrehozó IMG ügynökségnek jár. A csatorna sikerének függvényében mindkét fél további bevételre számíthat. William Powers Jr., az UT elnöke elmondta, hogy az éves összeg felét – hozzávetőleg 6 millió dollárt – költenek majd az egyetem sportéletére, míg a másik felét oktatási projektekre fordítják.

Texas Longhorns kosárlabda
A Texasi Egyemet a Sports Illustrated magazin a kínált sportágak széles skálája és a programok kiváló minősége alapján az „Amerika legjobb sportegyeteme” címmel tüntette ki 2002-ben. Az UT különböző csapatait egységesen a Texas Longhorns becenévvel illetik.

Texas Longhorns logó

Forrás: sports.espn.go.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Volvo Ocean Race fiataloknak szóló vitorlázási programot indít

A háromévente megrendezésre kerülő világkörüli vitorlás-verseny, a Volvo Ocean Race egy nagyszabású projekt keretében szeretné minél több kisgyerekkel és fiatallal...

Close