rövidhír, Sportpolitika, többféle sportág — 2011/01/05 at 16:23

Skócia 12 millió font influenza-pénzt csoportosítana át a Nemzetközösségi Játékokra

by

Komoly vitákat váltott ki Skóciában, hogy a kormány 12,6 millió font átcsoportosítását tervezi az országos influenzajárvány költségvetési alapjából a 2014-es glasgow-i Nemzetközösségi Játékok előkészületeire.

John Swinney, skót pénzügyminiszter intézkedését nemtetszés fogadta. Az ellenzéki miniszterek kritizálták a döntést, rámutatva az influenzás esetek jelenleg növekvő számára, amely részben köszönhető a szokatlanul hideg karácsonyi időjárásnak, valamint annak, hogy a hét elején tért vissza a lakosság többsége a munkahelyekre és iskolákba a téli vakáció után.

Glasgow 2014 Nemzetközösségi Játékok logó
Ugyanakkor Nicola Sturgeon, egészségügyi miniszter szerint elegendő készletük van az influenza kezelésére. „A költségvetés, amiről beszélünk, a múlt évi járvány során lett elkülönítve arra az esetre, ha további oltóanyagra lett volna szükségünk. Nem volt rá szükségünk, elegendő vakcina állt rendelkezésünkre a szituáció kontroll alatt tartására. Az idei influenza oltóanyagának biztosítása teljesen különálló tétel a tavalyitól” – nyilatkozta Sturgeon.
Az átcsoportosításra előirányzott 12,6 millió fontból 10 millió származik az influenza költségvetésből, 2,6 millió pedig az online eHealth rendszerrel elért megtakarítás. A határozat áprilisban emelkedik jogerőre, amennyiben a parlament megszavazza.
A skót kormány a Nemzetközösségi Játékok szervezésének 80 százalékát finanszírozza sportfejlesztéseken és eseményszervezésen keresztül.

Forrás: sports-city.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Feszült a helyzet az NFL és a játékosok szövetsége között

Az NFL alapszakaszának lezárultával sem született megállapodás a csapatok tulajdonosai és a játékosok érdekvédelmi szervezete között az új kollektív szerződést...

Close