golf, rövidhír, Sportpolitika, Sportszponzoráció — 2010/09/28 at 11:20

Tisztességtelen ajánlat

by

25 millió dollár értékű szponzori szerződést utasított vissza a világ egyik legjobb női golfozója, Yani Tseng. A meg nem nevezett kínai cég ajánlatát azért nem fogadta el a tajvani sportolónő, mert azt a feltételt kötötték ki, hogy állampolgárságot kell váltania.

Egy kínai vállalat tavaly óta próbálja megnyerni magának a világranglista negyedik helyezett Yani Tseng golfozónőt. Legutóbbi ajánlatuk szerint Yani Tseng öt éven keresztül 25 millió dollár szponzorpénzt kapott volna, a nevére írtak volna egy luxusvillát Pekingben, valamint kedvére utazhatott volna a rendelkezésére álló magánrepülőgépen. A kontraktus melléklete azonban egy olyan feltételt tartalmazott, amely elfogadhatatlan volt a sportolónő számára: fel kellett volna vennie a kínai állampolgárságot.
„Nem váltunk nemzetiséget, szóval azonnal elutasítottuk a kezdeményezést” – nyilatkozta a játékos édesapja.
A kínaiak szándéka az lett volna az üzlettel, hogy Yani Tseng az ő színeikben induljon a 2016-os rio de janeiroi olimpián, amikor a golf 1904 után visszatér a játékok programjába.
A 21 éves Yani Tsang a legfiatalabb golfozónő az LPGA történelmében, aki három major bajnoksági címmel büszkélkedhet. Az idei szezonja különösen jól sikerült, három versenyt is nyert az LPGA Touron, köztük két major tornát, a Kraft Nabisco Championshipet és a Ricoh British Opent.

Yani Tseng

Forrás: asiaone.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Rekord összegű profitot jelentett az Arsenal

Az angol Premier League-ben szereplő Arsenal labdarúgó klub történelme legjobb adózás előtti eredményét produkálta a május 31-ével véget ért üzleti...

Close