labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság — 2010/08/11 at 11:22

Nézőszám maximálás felsőfokon

by

A Premier League új idényének kezdete előtt az Aston Villa csatlakozott azon klubok táborához, amelyek Európa legnagyobb online jegycserélő portáljával, a viagogoval állnak szerződésben, megadva szurkolóiknak a lehetőséget, hogy legális és biztonságos úton üzleteljenek felhasználatlan belépőikkel.

10_08_11_viagogo_Aston Villa FC siteA megállapodás értelmében a viagogo lett az Aston Villa hivatalos jegycserélő partnere, amely lehetővé teszi a csapat bérletesei számára, hogy továbbadják azoknak a mérkőzéseknek a jegyeit, amelyekre valamilyen oknál fogva nem tudnak elmenni. Noha a szolgáltatás nem ingyenes, a 10-20 százalékos közvetítői díj megfizetése esetén is gazdaságos alternatívát kínál olyan jegytulajdonosoknak, akik bizonyos meccseket kénytelenek kihagyni.
A viagogo felmérése szerint a Premier League bérletesei átlagosan négy mérkőzést mulasztanak el egy idényben. Ez összességében 1,75 millió felhasználatlan Premier League belépőt jelent szezononként, amellyel a szurkolók 40 millió fontot dobnak ki az ablakon.
A brit törvények szerint a Premier League belépők újraértékesítése nem megengedett. Ezt az intézkedést a kormányzat hozta a huliganizmus megelőzése érdekében. A viagogo azonban a klubokkal együttműködve dolgozik, így hivatalos felhatalmazást kapott a jegyek újbóli eladására. Mivel a portáljuk az egyetlen „piac”, ahol a velük szerződésben álló szervezetek bérletesei legálisan – és biztonságosan – adhatnak tovább tikettjeiken, kvázi kormányzat által védett monopóliumot élveznek, ami miatt sok bírálat és kritika érte a vállalatot.
A viagogo olyan labdarúgó egyesületekkel van kapcsolatban, mint a Chelsea, Manchester United, vagy a Bayern München, de partnerei között megtalálhatók amerikai franchise-ok – NBA, NFL, MLB szereplők -, valamint más sportágak csúcseseményei is – Roland-Garros, Barclays ATP World Tour Finals, PGA Championship, WWE.
Ez talán egy igazi nyer-nyer szituáció mindenki számára. A jegytulajdonos, aki nem tud elmenni egy mérkőzésre, eladhatja a belépőjét, egyébként elvesző pénze nagy hányadát megmentve. Aki megveszi örül, hogy láthatja kedvenc csapatát. A kluboknak az a jó, ha tele van a stadion és fergeteges az atmoszféra, ráadásul még komoly visszatérítést is kapnak a viagogotól. A viagogo pedig szép profitot termel az ügyletek után szedett jutalékkal.

Forrás: euticketnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

700 millió forintot oszt szét a MOB

A kormány - ígéretének megfelelően - visszapótolta az elmúlt években az ötkarikás felkészüléstől elvont állami támogatást. A plusz 700 milliós...

Close