labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság — 2010/04/30 at 18:25

Premier League összefoglalók a Yahoo!-n

by

A Yahoo! a korábbi tulajdonos Virgin Media elől szerezte meg a következő három szezonra az angol Premier League mérkőzések exkluzív online összefoglalóinak jogát.

A szerződés értelmében az internetes portál brit verzióján, az uk.Yahoo.com-n a felhasználók ötperces összefoglalókat érhetnek el a legmagasabb szintű angol labdarúgó liga összecsapásairól. Az összefoglalókat a hétvégi meccsekről vasárnap éjfél után, a hétközi fordulókról pedig még aznap éjfél után nézhetik meg a szurkolók.
A Yahoo! arra is megszerezte a jogot, hogy a teljes összefoglalókat, vagy azok részleteit tovább adja harmadik fél számára, így az innovatív videó-reklámok korában a portál képes lehet egyedülálló piacvezető hirdetési csomagok összeállítására a legnagyobb globális márkák számára.
„A Premier League online összefoglalók jogainak megvásárlása azt mutatja, mennyire komoly az a szándékunk, hogy a lehető legjobb videó-tartalmat nyújtsuk a felhasználóink és a hirdetőink számára. A sport a célcsoportjaink szenvedélye, és a Premier League jogai kulcsfontosságúak a Yahoo! eredeti és a fogyasztókat lekötő tartalomszolgáltatásban szerzett jó hírnevének építésében” – nyilatkozta Rich Riley, a Yahoo! európai vezérigazgatója.
A megállapodásról Richard Scudamore, a Premier League vezérigazgatója a következőképpen vélekedett: „Egyre szerteágazóbbak és kifinomultabbak azok a módok, ahogyan a szurkolók a Premier League eseményeihez hozzájuthatnak. Az online összefoglaló fontos médium minden klubunk rajongója számára.”
Az együttműködés a Yahoo.com egyesült államokbeli sikerei nyomán született. Amerikában a felhasználók hasonló videó-tartalmakat élvezhetnek a világhírű NBA [kosárlabda], NHL [jégkorong], MLB [baseball] és PGA [golf] bajnokságokból.

Forrás: marketwire.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Csányi Sándor lehet az új MLSZ-elnök

A Magyar Labdarúgó Szövetség [MLSZ] tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója hosszas mérlegelés után igent mondott az...

Close