rövidhír, Sportmarketing — 2010/04/19 at 13:19

Hogyan rendezzünk ökonomikus sportrendezvényt?

by

A SportAccord, amelynek nyolcadik alkalommal összehívott éves nemzetközi gyűlése április 25 és 30 között lesz Dubaiban, közzétette az ésszerű gazdaságosság jegyében rendezett sportesemények Tíz Aranyszabályát.

10_04_19_sportaccord_logoA SportAccord Nemzetközi Gyűlés egy öt napos rendezvény a nemzetközi sportélet 1500 vezetőjének részvételével. Az összejöveteleknek, amelyeken száznál is több nemzetközi sportszövetség – adott sportág világeseményeinek rendezésére jogosult szerv -, és a hozzájuk kapcsolódó tagszövetségek képviselői vesznek részt, minden évben más-más ország a házigazdája.
A Tíz Aranyszabály alapvető javaslatokat tartalmaz az energiafogyasztás, ivóvíz használat, hulladékkezelés, újrahasznosított anyagok, biodiverzitás, környezeti hatás, közösségek bevonása, egészséges életmód, beszerzés és közlekedés témakörökben.
Magát a gyűlést is a környezettudatosság jegyében rendezik: a táskák 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készülnek, palackozott víz helyett ivókutak állnak majd a résztvevők rendelkezésére üvegpoharakkal, és a média munkatársai nem papíralapú tájékoztató anyagokat fognak kapnak, hanem az információkat USB-peneken bocsátják rendelkezésükre. A konferencia egyik kiemelt előadását pedig a sportnak a fenntartható fejlődésben játszott szerepéről tartják majd.
„Megkezdjük utunkat az ésszerű gazdaságosság területén. A Tíz Aranyszabály egy fontos első lépés ezen az úton” – mondta Anna Hellman, a SportAccord Nemzetközi Gyűlés igazgatónője.

A Tíz Aranyszabály elolvasható angolul itt.

Forrás: sportaccordconvention.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Újabb amerikai profi liga rendezne alapszakasz mérkőzést Európában

David Stern, az NBA komiszárja, a 2012-es londoni Olimpia előtt szeretne alapszakasz meccset vinni az angol fővárosba.

Close